Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7/24 Açık Acil Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
Hayvanlarda göz hastalıkları

Göz Hastalıkları

Hayvanlarda Göz Hastalıkları

Leylek Vet Veteriner Kliniği; Kedilerde göz hastalıkları dikkat edilmesi gereken bir husustur. Ufak göz sorunları büyük hastalıkların belirtisi olabilir. Göz ülserlerinin nedeni solunum rahatsızlıkları olabilir. Körlük diyabet ya da hipertansiyon sonucu gerçekleşebilir. Viral ve klamidyal göz enfeksiyonları ve kavga yaraları göz rahatsızlıklarının en yaygın nedenleridir. İristeki bir enflamasyon (uveitis) genellikle genel bir viral enfeksiyon ya da kanser gibi bir sistemik hastalığa işaret eder.

Göz Hastalığı Belirtilerini Anlamak

Göz rahatsızlıkları anlaşılması en kolay hastalıklar arasında yer alır: Çoğunda korneayı kaplayan zar olan konjunktivanın enflamasyonu da görülür. Aşağıdakileri gördüğünüzde veterinere başvurun. Birincil bir göz hastalığına ya da FIV, FeLV, FIP enfeksiyonu, hatta kanser gibi ikincil bir soruna işaret ediyor olabilirler:

Semptomlardan bazıları, gözleri kısma, fazla gözyaşı üretimi, ışıktan kaçınma ve gözün şişmesidir.

Tedavisi: Gözün ameliyatla alınması gerekebilir.

Kedilerde Retina Hastalıkları

Progresif retinal atropi, retinanın kalıtsal bir rahatsızlıkla kötüleşmesidir ve kedilerde nadir görülür, ama travma ya da retina hastalığı dolayısıyla olabilir. “Noktasal birleştirmeyle (spot welded) lazer operasyonu yapılarak yerine geri yerleştirilebilir.

Kedilerde Körlük

Körlük diyabetten; böbrekle bağlantılı yüksek tansiyondan; kalp, diğer sistemik hastalıklar ya da göz yaralanmalarından kaynaklanabilir.

Kedinin körlüğü nasıl kaldıracağı kişiliğine ve sahiplerine bağlıdır. Sadece siz, kediniz ve veterineriniz kör kedinizle nasıl idare edeceğinize karar verebilirsiniz.

Gözdeki Yabancı Cisim

Gözde yabancı bir madde görürseniz göz kapağını geri çekmek için başparmağınızı kullanın ve yabancı madde batmamışsa ılık su kullanarak yıkayıp temizleyin.

Başka bir seçenek olarak, nemli bir kulak çubuğuyla maddeyi çıkarabilirsiniz. Eğer çıkaramıyorsanız, bir bandajla gözü koruyarak hemen veterinere gidin

Leylek Vet Veteriner Kliniği‘nde hasta sahibi tam olarak yapılacaklar konusunda bilgilendirilir ve eğitilir.

Göz Hastalıkları İçeriği