Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner
Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
Hayvanlarda mikroçip

Mikroçip

Mikroçiplerimiz yaklaşık bir pirinç tanesi büyüklüğünde, herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan, okuyucu bir cihaz tarafından gönderilen sinyallere karşılık olarak dünya üzerinde bir eşi daha bulunmayan ve International Committee for Animal Recording tarafından onaylı bir numarayı okuyucuya gönderen ISO 11784/85 standartlarında micro cihazlardır.  Tamamen biyo uyumlu bir koruyucu cam kapsül içindedir. 10 yılı aşkın araştırma ve geliştirme çalışmaları süresince ve yüz milyonlarca uygulama sonucunda hiçbir yan etkisi veya zararı görülmemiştir. Pet tarafından taşındığı sürece herhangi bir rahatsızlık vermesi veya pet tarafından hissedilmesi mümkün değildir. Petin tüm ömrü boyunca çalışmaktadır ve herhangi bir yenileme gerektirmemektedir, Aşılama kadar basit ve göreceli olarak acısızdır.

Mikroçip Nedir?

Mikroçip; can dostlarımızın kalıcı bir şekilde kimlikleştiren ve bir pirinç tanesi büyüklüğünde teknolojik bir üründür. Mikroçip 15 haneli bir numara barındırmaktadır ve bu numaranın yeryüzünde bir eşi daha yoktur. Bu tekrarlanmayan numara bir veri tabanına girilmekte ve can dostunuzla ilgili kimlik bilgileri burada kayıt altına alınmaktadır.  ISO 11784 ve 11785 standartlarını taşıyan mikroçipler, bu standartlara sahip okuyucular ile dünyanın her tarafında okunabilmektedir. Dış yüzeyi canlı dokuyla uyumlu bioglass bir kapsülden oluşmaktadır. İçerisinde enerji üreten bir kaynak bulunmamaktadır. Elektronik bir okuyucusundan aldığı enerji ile pasif olarak çalışmaktadır ve aldığı radyo frekansını okuyucuya geri göndererek barındırdığı kimlik numarasını okuyucunun ekranında belirmesini sağlamaktadır.

Nasıl Uygulanır?

Mikroçipler veteriner hekiminiz tarafından uygulanmalıdır. Uygulaması aşı uygulaması kadar basit ve ağrısızdır. Kedi ve köpeklerde iki scapula (kürek kemiği) arasındaki bölgeye deri altına implante edilir. Teknolojisi sayesinde mikroçiplerin deri altındaki hareketleri minimalize edilir ve böylelikle deri altında göç etmesi engellenmektedir.

Neden Mikroçip?

Avrupa Birliği Pet Pasaport Yasasına göre evcil hayvanların başka bir ülkeye götürülürken mikroçip uygulaması zorunlu hale gelmiştir.  Yurt dışında yıllardır yapılan uygulamalar göstermiştir ki evcil hayvanları kayıt altına almanın en güvenli yolu mikroçip uygulamasıdır. Tasmaya takılacak kimlik künyeleri kötü niyetli kişilerce kolayca sökülebilir, diğer bir uygulama olan dövme zaman içinde silinmektedir. Deri altına yerleştirilen mikroçip sadece cerrahi müdahale ile çıkartılabilir. Mikroçip takılmış bir hayvan kolaylıkla tanımlanabilir ve bu sayede sahibi tespit edilebilir. Bu sayede de kaybolan ya da çalınan can dostlarımız başkaları tarafından bulunduğunda sistemin içerisinde olan veteriner klinikleri sayesinde sahipleri ile buluşmaları 24 saat gibi kısa bir sürede sağlanmaktadır.

Mikroçip İçeriği