Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
köpek sahiplenme

Köpek Sahiplenme

Köpeklerin sadakati, dostluğu ve sevgisi insanların kalpten hissedebileceği en içten ve samimi duygulardır. Yaşadığınız çevrede dahi köpeklerin bulunması, size belirli bir sevgiyi ve ilgiyi hissetmeniz için yardımcı olabilir. Hele ki bunun yanında köpek sahiplenme artık sizin evinizde ve yaşam ortamınızda da böyle samimi bir canlının bulunmasını sağlarken, apayrı bir avantaj elde etmenize de yardımcı olur. 

Köpek sahiplenme günümüzde özellikle Türkiye koşullarında ev hayatına alışmış veya alışabilecek köpek dostlarımızın çok daha iyi bir hayat koşuluna sahip olmasını sağlamaktadır. Çünkü doğduğu günden itibaren yalnız başına bırakılmış veya bakımı zor geldiği için terk edilmiş yüzlerce köpek bugün Türkiye’nin dört bir yanında yeni bir yuva aramaktadır. Onlara sıcak ve sevgi dolu bir yuva açmak, onlara sağladığı mutluluk ve yeni bir yaşam kadar sizin için de apayrı bir mutluluk ve keyif sağlayabilir. 

Günümüzde köpek sahiplendirme konusunda gayet hevesli ve ciddi bir şekilde çalışmaları olan birçok kişi ve kurumdan bahsedilmesi elbette mümkündür. Ancak içeriğinizin temelinde özellikle bu sahiplenme ile birlikte hem bireysel hem ev halkı olarak hem de aile üyeleri olarak elde edebileceğiniz faydalardan daha kapsamlı şekilde bahsedilebilir. Çünkü cinsi, yaşı, türü, ırkı ne olursa olsun ve hangi yaşta olursa olsun her köpek sizin ve aileniz için farklı mutluluklar ve olumlu yönler ortaya koyabilir. 

Köpek sahiplenme açısından bugün internet üzerinde yapabileceğiniz araştırmalar ile veya direkt olarak evcil hayvanını sahiplendirmek isteyen kişiler ile görüşme gerçekleştirdiğinizde bahsedebileceğimiz faydaları kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Örneğin, köpekler dost canlısı yapıları ile size çok hızlı ve samimi bir arkadaşlık sunabilirler. Özellikle yaşadığınız yalnızlık hissini veya evinizdeki çocuğun bir oyun arkadaşı ihtiyacını çok kısa sürede tamamlayabilirler. Bu önemli artı ile birlikte aslında geniş bir liste içerisinde de aşağıdaki tüm faydalardan ayrı ayrı bahsedilebilir. 

  • Köpek sahiplenme hareketi azalttığınız hayatınızda size daha aktif bir yaşam şekli sağlayabilir. Çünkü köpeğinizin ihtiyaç duyacağı günlük yürüyüş, oyun ve koşu zamanlarında onun ile beraber hayatınıza hareket katabilirsiniz.
  • Hayatınızı sorumluluklardan uzak yaşamak yerine artık köpeğinizin beslenmesi, sağlığı ve egzersizleri için bir sorumluluk rutini elde edebilirsiniz.
  • Siz ekstra bir çaba sarf etmeden evinizde yaşam alanınızı potansiyel risklere karşı kolaylıkla koruyabilecek çok iyi bir dost edinebilirsiniz.
  • Duygusal olarak bir canlıya daha güçlü ve zengin bir bağ duyma ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
  • Günün tüm stresini kolaylıkla atabilmek için evinizde çok pratik ve hiçbir ücret ödemeyeceğiniz bir terapi fırsatı elde edebilirsiniz. Bir köpeğin dostluğu ve psikolojinize kattığı artılar ile manevi anlamda da kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
  • Belki de kendinizde eksik gördüğünüz disiplin, canlılarla iletişim ve sabır yeteneklerinizi daha iyi geliştirebilirsiniz. 
  • Çocuklarınız açısından düşünüldüğünde köpek sahiplenme evde yeni bir oyun arkadaşı ve güvenilir bir dost elde edilmesini sağlar. Eğitim çağlarında onların çok daha hızlı ve faydalı bir öğrenme elde etmelerine yardımcı olur. 
  • En acil durumlarda ev ortamında belki de hayatınızı kurtarabilecek bir dosta sahip olmanıza yardımcı olurken, çocuklarınız için de sosyallik ve neredeyse bir ilk yardım uzmanlığı sağlayabilirler. 
  • Evinizdeki yaşlılar açısından da o onlar için çok iyi, aktif ve anlayışlı bir dost elde etme fırsatı köpek dostlarımız için öncelikli görevler arasında yer alabilir. 
  • Köpekler acılarınızı, sıkıntılarınızı, hastalıklarınızı ve üzüntülerinizi hissedebilir, hastalıklarınızda sizi anlayarak yanınızda olup size her zaman moral verebilir. 

Köpek Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Bu noktaya kadar ifade ettiğimiz üzere köpek sahiplenme hayatınızda çok önemli artılar oluşturabilir ve gerçekten önemli bir değişim elde etmenize katkı sağlayabilir. Fakat mutlak şekilde bu karar gerçekten çok iyi düşünülerek verilmesi gereken bir karardır. Öncelikli olarak köpek sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler üzerinde de detaylı bir şekilde durmak gerçekten çok önemlidir. 

Köpek sahiplenme beraberinde size birçok sorumluluk getirirken, avantajları ile de hayatınızda artılar oluşturabilir. Avantajlardan bahsettiğimiz şekilde de bu sorumlulukların ve üstleneceğiniz görevlerin neler olduğunu da bilmeniz gerekir. Sahiplenmek gerçekten ciddi bir karar verilmesini gerektirirken, uzun vadede size sorumluluklar yükler. Ortalama bir köpek 10-15 yıl arasında insan ömrü ile yaşarken, tüm bu yaşam boyunca onun sevgi, ilgi ve bakım ihtiyacı bulunacaktır. 

Sahiplendiğiniz yeni dostunuzun hayat koşulunu iyileştirmek ve ona iyi bir yaşam alanı sağlamak için zaman harcamanız ve enerji sarf etmeniz gerekir. Bazı noktalarda mevcut yaşam sisteminizi ve ailenizin düzenini kısmen ona göre değiştirebilmeniz ya da onu düzeninize alıştırabilmeniz gerekir. Bu nokta eğitim ve ona yeni bir şeyler kazandırma çabası ile geçerken, tüm bunların yanında maddi noktalarda da farklı maliyetler ile karşılaşmanız durumu bulunmaktadır. 

Köpek sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler noktasında örneğin doğru köpeği seçmek de çok önemli bir ayrıntıdır. Çünkü köpekler değişen ırklara, boyutlara, cinslere, kişilik ve psikolojilere sahiptir. Buna bağlı olarak değişen ırk ve boyutlarda köpeklerin yaşayabileceği iklim koşulları, ev koşulları ve beslenme özellikleri de değişirken, yaşadıkları ortama göre sağlık durumları da farklılık gösterebilir. Bazen çok enerjik bir köpek küçük ve stresli bir evde rahat bir yaşam süremeyebilir. 

Yeni dostunuzu bireysel hayatınıza veya aile hayatınıza dahil ederken, onun sahiplenmenin getirdiği sorumluluklar birden fazla noktayla açıklanabilir. Eğitim, enerji, maliyet, sağlık ve yaşam koşulları bunların arasında birçok başlık olarak kabul edilebilir. Bu açıdan da yine bölümlendirmeler ile incelemek gerekirse fiziksel yükümlülükler açısından köpek sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler incelenebilir. 

Fiziksel çerçevede her köpek önemli bir egzersiz ihtiyacına sahiptir. Çünkü hem zihinsel hem de vücut yapısı açısından özellikle yürüyüşler ve oyun zamanları onların daha sağlıklı olmasını sağlar. Sahiplenme sonrası hem bu açıdan hem de köpeğinizin eğitim ihtiyacı açısından sorumluluklara sahip olursunuz. Bu sorumluluklar bireysel olarak veya ailenizin her üyesi tarafından ortaklaşa şekilde üstlenilmelidir. Bu sayede köpeğinizin tuvalet eğitimine, uyku eğitimine ya da davranış eğitimine doğru bir şekilde sahip olması sağlanır. 

Manevi açıdan köpek sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler noktasında ise özellikle köpeklerinizin kişilikleri üzerinde durmak gerekir. Köpeğin bir yavruyken sahiplenmesi veya bir yetişkin sahiplenilmesi gibi durumlarda değişen bir psikoloji ile karşılaşabilirsiniz. Hatta köpeğin ırkı ve cinsi dahi karakterini etkilerken; ev ortamına, aileye, yaşlılara ya da çocuklara uyum sağlaması ve çocuklar ile birlikte yaşamayı kabullenmesi farklıdır. 

Köpekler ömürlük bir dost olarak evinizde yer alırken, onun hayatını kurtarmış olmanız onun için bir sadakat nedeni oluşturur. Bu neden ile kısa sürede size alışabilir, sizi sahiplenebilir ve bu durum bazen kıskanç dahi olmasına neden olabilir. Özellikle evinizde başka bir kedi ya da köpek bulunuyorsa, onun ile aynı ortamı paylaştırma noktasında dahi yoğun çabalar sarf edebilirsiniz.

En önemli noktalardan birisi de maliyet yani maddi sorumluluk anlamında köpek sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler olacaktır. Örneğin köpeğinizin hayatını sağlıklı ve düzenli şekilde yürütmesi için mama, pet ihtiyaçları, yatak, düzenli ilaçlar, temizlik ürünleri, ödüller ve oyuncaklar gibi birçok ihtiyaç yer alacaktır. Bunun yanında bazen onun ile ilgilenebilecek bir bakıcı dahi gerekebilir. 

Öte yandan da en önemli noktalardan birisi yaşamı boyunca onun sağlığını korumanız için katlanmanız gereken maliyetlerdir. Bu noktada Leylek Vet Veteriner Kliniği olarak sizlere köpek sahiplenme sonrasında ilk andan itibaren veterinerlik desteği sağlayabiliyoruz. Bu destek ile birlikte köpeğinizin yaşı, cinsi, cinsiyeti gibi her ayrıntıya göre hastalıklarının takibi, aşıları, koruyucu uygulamalar, bakımlar ve karşılaştığı tüm sağlık sorunlarında iyileştirme ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz. 

Klinikler belirli bir bütçe ile evcil dostunuzun hayatını daha doğru sürdürebilmesi için sağlık desteği, gereken noktada kısırlaştırma, mikroçip uygulaması ve kimlik oluşturma gibi birçok destek sağlamaktadır. Kliniğimiz bünyesinde de sahiplendiğiniz yeni yavrunun veya yetişkin köpeğin davranışları, hastalıkları ve ihtiyaçları konusunda ve uzun vadede destek verilmesi mümkündür. Aynı zamanda kliniğimiz bütçenize uygun bir şekilde ömrü boyunca ihtiyacı olacak tüm ayrıntılarda da sizlere avantajlı ürün destekleri sağlayabilecektir. 

Cins Köpek Sahiplenme 

Her ne kadar her köpek sevilmeyi, ilgi duymayı ve iyi bir ortamda yaşamayı hak etse de insanlar daima farklı ve özel olan bir canlıyı yaşam ortamında bulundurmayı isteyebilir. Bu neden ile cins köpek sahiplenme birçok kişinin öncelikli tercihleri arasında yer alabilir. Elbette belirli bir ırktan olmayan sokak köpekleri yerine özellikle Golden Retriever ya da Labrador, Bulldog veya Dalmaçya gibi bir köpeğe sahip olarak hem estetik hem de sevecenlik açısından farklılık elde etmek isteyebilirsiniz. 

Cins köpekler özel bir şekilde genellikle kontrollü olarak farklı ırkların saf bir şekilde veya birbirleri ile kırma şeklinde çiftleştirilmesi ile elde edilir. Bu sayede değişen iklim koşullarına uyum sağlayabilen, vücut boyutları, kulak yapıları, göz renkleri ya da oyuncu özellikleri değişen köpek ırkları elde edilir. Bu köpek cinsleri sağlık ve bakım konusunda hassasiyetler isteyen fakat bireylerin çok daha fazla ilgi gösterdiği cinsler oluşturmaktadır. 

Farklı bir noktada ise cins köpek sahiplenme birçok kişi için özellikle bir heves ve öncelikli tercih oluştursa da bu tip köpeklerde bakım koşulları birçok köpeğe göre daha zor gelebilir. Özellikle birçok kişi sahiplenme sonrasında karşılaştığı zorluklar nedeni ile cins köpek ırklarını sokağa terk etmeyi ve onunla ilgilenmeyi terk etmeyi dahi seçebilmektedir. Bu kapsamda bakım noktasında ilerleyen zamanlarda pişmanlık yaşamamak ve tercihlerinizi ilk noktadan doğru yapmak için çok iyi düşünerek cins köpek sahiplenme alternatifini değerlendirmeniz gerekir. 

Yavru Köpek Sahiplenme 

Bir köpeğin hayatınıza dahil olurken birçok duyguyu ve tecrübeyi ilk defa sizin ile yaşaması, elbette öncelikle talebiniz olabilir. Bu talep gayet mantıklı bir çerçeveye otururken, günümüzde yavru köpek sahiplenme birçok kişi için avantajlı görülmekte ve öncelikli olarak seçilmektedir. Çünkü bu sayede yavru köpeğiniz yaşamının ilk dönemlerinden itibaren size daha kolay bir şekilde alışabilir, sahiplenebilir ve eğitimi tarafınızdan çok daha pratik bir şekilde yürütülebilir. 

yavru köpek sahiplenme

Yavru köpek sahiplenme sürecinde özellikle köpeğinizin 8-10 hafta aralığında olmasına özen gösterebilirsiniz. Çünkü artık sütten kesilmiş ve hayata daha kolay adapte olabilecek köpeğiniz ev ortamınıza çok kolay bir şekilde alışabilir. Öncesinde ev ortamında yaptığınız hazırlık ve önceden karşıladığınız tüm ihtiyaçlarının da hazır olması ile artık evinize gelerek hayatını sizin ile birlikte sürdürebilir. 

Süreç içerisinde doğduğu noktadan veya yetiştiricisinden ayrılırken, özellikle yavru köpeğinizin tüm evraklarını eksiksiz şekilde temin etmeniz, önceden uygulanmış aşılar, tedaviler ve sağlık kontrolleri konusunda bilgi almanız gerekir. Mikroçip uygulaması hakkında tüm bilgileri de aldıktan sonra onu güvenilir ve sevgi dolu bir yolculuk ile evinize ulaştırmanız önemlidir. Ardından ev ortamındaki ilk gün içerisinde tuvalet ihtiyacı için ona yardımcı olmanız, beslenmesinde daha önceden aldığınız bilgiler ve veteriner hekimlerimizden alabileceğiniz tavsiyeler ile hareket etmeniz gerekir. 

Yavru köpek sahiplenme sonrasında özellikle veterinerlik desteği çok büyük bir avantaj sağlar. Çünkü yavruluk döneminden itibaren ırk, doğum koşulları, genetik, daha önce yapılmış sağlık kontrolleri ve uygulanması gereken aşılar açısından veteriner takibi çok büyük önem arz eder. Bu süreçte kliniğimizin desteğinden faydalanarak köpeğinizin hayatı boyunca sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi için erken hareket edebilir ve en doğru adımları atabilirsiniz. 

Ücretsiz Köpek Sahiplenme 

Günümüzde artık daha fazla insan yaşam ortamında evcil hayvanların bulunmasını talep etmektedir. Birçok kişi de bakımında zorluk çektiği köpekleri ya da yeni doğan yavru köpekleri ev ortamında barınaklarda ya da internet üzerinde yeni sahiplerine ulaştırabilmeyi istemektedir. Bu çerçevede de ülkemizde ücretsiz köpek sahiplenme açısından değerlendirilebilecek birçok alternatif ve fırsat bulunmaktadır. 

Barınaklar, evcil hayvan sahiplerinin sosyal medya ilanları, bu açıdan kurulmuş özel web sayfaları gibi birçok noktada köpek sahiplenme açısından fırsatlar değerlendirilebilir. Doğru bir ırk seçimi yapılması ve tüm açılardan hazır hissetmeniz ile fırsatlar gözden geçirilebilir. Özellikle bu süreçte köpek sahiplendirme siteleri incelenerek araştırmalar yapılabilir. Bu tip platformlarda ücretli veya ücretsiz bir şekilde sahiplendirme gerçekleştiren kişiler köpeklerin ırkı, sağlık bilgileri, yaşam koşulları ve diğer tüm ayrıntılar konusunda detaylı bilgiler verebilmektedir. 

Köpek sahiplenme hayatınızda alabileceğiniz en iyi kararlardan biri olarak tüm sorumlulukları ile birlikte gerçekten çok keyifli ve özel bir yolculuktur. Adım attığınız bu yeni yolculukta doğru araştırma ile doğru sürece ulaşabilmek açısından da veteriner kliniği desteği almanız size büyük bir yardım sunacaktır. Leylek Vet Veteriner Kliniği olarak sizlere sahiplenme öncesi, sahiplenme yolculuğu ve sonrasında evli dostunuzun hayatı boyunca destek vermekten her zaman mutluluk duyacağımızı keyif ile belirtebiliriz.  

Faydalı Linkler:

Köpek Sahiplenme İçeriği