Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
Veteriner Aşı Fiyatları 2023

Köpek Aşı Takvimi

Köpek aşı takvimi, köpeklerin hayatları boyunca yapılması gereken aşıların belirli bir düzene göre uygulanmasını ifade eder.

Köpek aşı takvimi sayesinde köpekler, kalıtsal veya bulaşıcı hastalıklara karşı korunabilir ve sağlıklı bir yaşam sürebilirler. Köpek aşı takvimine uyulması hem köpeklerin hem de insanların sağlığı için önemlidir. Çünkü bazı hastalıklar köpekten insana da bulaşabilir.

Köpek aşı takviminde yer alan aşılar, köpeğin yaşına, cinsine, yaşadığı ortama ve bölgedeki yaygın hastalıklara göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle köpeğinizin aşı takvimini veteriner hekiminizle birlikte oluşturmanız gerekir.

Genel olarak köpek aşı takviminde şu aşılar yer alır:

  • İç ve dış parazit aşısı
  • Karma aşı
  • Bronşit (KC) aşısı
  • Corona virüs aşısı
  • Lyme aşısı
  • Kuduz aşısı
  • Mantar aşısı

Bu aşıların ne zaman ve kaç doz yapılacağına dair bilgileri yavru köpek aşı takvimi ve yetişkin köpek aşı takvimi başlıkları altında bulabilirsiniz.

Yavru Köpek Aşı Takvimi

Yavru köpek aşı takvimi hakkında bilgi edinerek veterinerinizle de görüşerek buna uymak oldukça önemlidir. Yavru köpekler doğdukları andan itibaren anne sütü ile doğal bir bağışıklık kazanırlar. Fakat bu bağışıklık zamanla azalır ve yavru köpekler hastalıklara karşı savunmasız kalırlar. Bu yüzden yavru köpeklerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için belirli aralıklarla yavru köpek aşı takvimine göre aşılanmaları gerekir.

Yavru Köpek Aşı Takvimi Tablosu:

Aşı İsmiYapılma ZamanıDoz Sayısı
İç ve Dış Parazit Aşı6. hafta1
Karma Aşı8. hafta ve 11. hafta2
Bronşit (KC) Aşı9. hafta ve 12. hafta2
Corona Virüs Aşı10. hafta ve 14. hafta2
Lyme Aşı12. hafta ve 15. hafta2
Kuduz Aşı13. hafta1
Mantar Aşı16. hafta ve 18. hafta2

Yavru köpeklerin genel olarak bu aşı takvimine uygun şekilde aşılanmaları gerekir. Ancak bazı durumlarda veteriner hekiminiz farklı bir aşılama programı önerebilir. Bu nedenle köpeğinizin aşı takvimini veteriner hekiminizle birlikte oluşturmanız ve düzenli olarak takip etmeniz gerekir.

Veteriner Aşı Fiyatları 2023

Yavru köpeğinize yapılacak ilk aşı iç ve dış parazit aşısıdır. Bu aşı beslenme ve yaşadığı ortamdaki parazit yoğunluğuna göre veteriner hekim tavsiyesi ile 2-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. İç parazit aşısı kancalı kurt, tenya ve şerit gibi sindirim sisteminde bulunan parazitlere karşı korurken, dış parazit aşısı bit, pire, kene gibi deride bulunan parazitlere karşı korur.

İç ve dış parazit aşısından sonra yapılacak ikinci önemli aşı karma aşıdır. Karma aşı köpeklerde sıklıkla görülen bulaşıcı ve ölümcül hastalık yapan 5 farklı virüsten (distemper, hepatit, parvovirüs, leptospirozis, parainfluenza) koruyan bir aşıdır. Karma aşı 2 doz şeklinde uygulanır ve 15 gün ara ile yapılmalıdır.

Karma aşısından sonra yapılacak üçüncü önemli aşı bronşit (KC) aşısıdır. Bronşit (KC) aşısı köpeklerde görülen üst solunum yolu hastalıklarına sebep olan bulaşıcı virüslerden (bordetella, adenovirüs) koruyan bir aşıdır. Bronşit (KC) aşısı da 2 doz şeklinde uygulanır ve 15 gün ara ile yapılmalıdır.

Karma aşı ve bronşit (KC) aşısından sonra yapılacak dördüncü önemli aşı corona virüs aşısıdır. Corona virüs aşısı sindirim sisteminde meydana gelen kanlı-mukuslu ishal, iştahsızlık, yüksek ateş ve kusma gibi belirtilere sebep olan virüslere karşı korur. Corona virüs aşısı da 2 doz şeklinde uygulanır ve 15 gün ara ile yapılmalıdır.

Corona virüs aşısından sonra yapılacak beşinci önemli aşı lyme aşısıdır. Lyme aşısı kene yoluyla bulaşan ve insanlara da geçebilen bir hastalığa karşı korur. Lyme hastalığı eklemlerde iltihaplanma, ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtilere yol açabilir. Lyme aşısı da 2 doz şeklinde uygulanır ve 15 gün ara ile yapılmalıdır.

Lyme aşısından sonra yapılacak altıncı önemli aşı kuduz aşısıdır. Kuduz aşısı rabies virüsüne karşı koruyuculuğu olan bir aşıdır. Kuduz hastalığı ölümcül bir hastalıktır ve hayvanlardan insanlara da bulaşabilir. Kuduz aşısı kanunen zorunlu olan bir aşıdır ve her yıl tekrar edilmesi gerekir. Kuduz aşısı 3 aylıktan küçük köpeklere uygulanmaz.

Kuduz aşısından sonra yapılacak son önemli aşı mantar aşısıdır. Mantar aşısı mevsimsel değişiklikler sonucu sıcak ve nemli bölgelerde yaşayan köpeklere tavsiye edilir. Mantar hastalığı deride kızarıklık, kaşıntı, döküntü gibi belirtiler gösterir. Mantar aşısı da 2 doz şeklinde uygulanır ve 15 gün ara ile yapılmalıdır.

Yavru köpeklerin genel olarak 6-18 haftalık arasında yapılması gereken tüm bu aşıların tamamlanmasından sonra yavru köpek yetişkin köpek aşı takvimine geçer.

Yetişkin Köpek Aşı Takvimi

Yetişkin köpeklerin yavru köpekler kadar sık olmasa da belirli aralıklarla tekrarlanması gereken bazı aşıları vardır. Bu aşılar köpeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direncini arttırır.

kısırlaştırılmış mutlu köpek

Yetişkin köpeklerin her yıl tekrarlanması gereken karma, bronşit (KC), corona virüs, lyme ve kuduz aşıları vardır. Bu aşılar köpeklerin en sık karşılaştığı hastalıklara karşı koruma sağlar.

Yetişkin köpeklerin her 3 yılda bir tekrarlanması gereken mantar aşısı vardır. Bu aşı mevsimsel değişikliklere bağlı olarak ortaya çıkan mantar hastalığına karşı koruma sağlar.

Yetişkin köpeklerin her 2-3 ayda bir tekrarlanması gereken iç ve dış parazit aşıları vardır. Bu aşılar beslenme ve yaşadığı ortamdaki parazit yoğunluğuna göre veteriner hekim tavsiyesi ile yapılır.

Yetişkin köpek aşı takviminde yer alan aşıların ne zaman ve kaç doz yapılacağına dair bilgileri aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

Yetişkin Köpek Aşı Takvimi Tablosu:

Aşı İsmiYapılma SıklığıDoz Sayısı
Karma AşıHer yıl1
Bronşit (KC) AşıHer yıl2
Corona Virüs AşıHer yıl2
Lyme AşıHer yıl2
Kuduz AşıHer yıl1
Mantar AşıHer 3 yılda bir2
İç ve Dış Parazit AşıHer 2-3 ayda bir1
Influenza AşıHer yıl veya iki yılda bir1
Leptospirozis AşıHer yıl veya iki yılda bir1
Bordetella AşıHer yıl veya iki yılda bir1

Yetişkin köpeklerin genel olarak bu aşı takvimine uygun şekilde aşılanmaları gerekir. Ancak bazı durumlarda veteriner hekiminiz farklı bir aşılama programı önerebilir. Bu nedenle köpeğinizin aşı takvimini veteriner hekiminizle birlikte oluşturmanız ve düzenli olarak takip etmeniz gerekir.

Yetişkin köpeklerin her yıl veya iki yılda bir tekrarlanması gereken influenza, leptospirozis, bordetella gibi bazı ekstra veya isteğe bağlı olarak yapılan aşılar da vardır. Bu aşılar köpeğin bulunduğu bölgedeki hastalık riskine göre veteriner hekim tavsiyesi ile yapılabilir. Bu aşıların faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Influenza aşısı köpeklerde grip benzeri belirtilere sebep olan virüslere karşı korur.
  • Leptospirozis aşısı idrar yolu enfeksiyonlarına sebep olan bakterilere karşı korur.
  • Bordetella aşısı bronşit (KC) aşısının içinde de bulunan bir virüse karşı ekstra bir koruma sağlar.

Köpek Aşıları Nelerdir?

Köpek aşıları, köpeklerin hastalıklara karşı korunmasını sağlayan biyolojik ürünlerdir. Köpek aşıları, hastalık yapıcı mikroorganizmaların zayıflatılmış veya ölü hallerini içerir. Köpek aşıları köpeğin vücuduna enjekte edildiğinde, köpeğin bağışıklık sistemi bu mikroorganizmalara karşı antikor üretir. Bu sayede köpek aşıları, köpeğin hastalığa yakalanmasını önler veya hastalığın şiddetini azaltır.

Köpek aşıları, köpeğin yaşına, cinsine, yaşadığı ortama ve bölgedeki yaygın hastalıklara göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle köpeğinizin aşı takvimini veteriner hekiminizle birlikte oluşturmanız gerekir. Genel olarak köpek aşılarını şu şekilde sınıflandırabiliriz:

  • Zorunlu aşılar: Köpeklerin mutlaka yaptırması gereken ve kanunen zorunlu olan aşılar. Bu aşılar kuduz aşısı ve karma aşıdır. Kuduz aşısı rabies virüsüne karşı koruyuculuğu olan bir aşıdır. Karma aşı ise köpeklerde sıklıkla görülen bulaşıcı ve ölümcül hastalık yapan 5 farklı virüsten (distemper, hepatit, parvovirüs, leptospirozis, parainfluenza) koruyan bir aşıdır.
  • Önerilen aşılar: Köpeklerin yapılması tavsiye edilen ancak kanunen zorunlu olmayan aşılar. Bu aşılar bronşit (KC) aşısı, corona virüs aşısı, lyme aşısı ve mantar aşısıdır. Bronşit (KC) aşısı köpeklerde görülen üst solunum yolu hastalıklarına sebep olan bulaşıcı virüslerden (bordetella, adenovirüs) koruyan bir aşıdır. Corona virüs aşısı sindirim sisteminde meydana gelen kanlı-mukuslu ishal, iştahsızlık, yüksek ateş ve kusma gibi belirtilere sebep olan virüslere karşı korur. Lyme aşısı kene yoluyla bulaşan ve insanlara da geçebilen bir hastalığa karşı korur. Mantar aşısı mevsimsel değişiklikler sonucu sıcak ve nemli bölgelerde yaşayan köpeklere tavsiye edilir.
  • Ekstra veya isteğe bağlı olarak yapılan aşılar: Köpeklerin yapılması zorunlu olmayan ancak bazı durumlarda faydalı olabilecek aşılar. Bu aşılar influenza, leptospirozis, bordetella gibi bazı ekstra veya isteğe bağlı olarak yapılan aşılar da vardır. Influenza aşısı köpeklerde grip benzeri belirtilere sebep olan virüslere karşı korur. Leptospirozis aşısı idrar yolu enfeksiyonlarına sebep olan bakterilere karşı korur. Bordetella aşısı bronşit (KC) aşısının içinde de bulunan bir virüse karşı ekstra bir koruma sağlar.

Köpeklerin sağlığı için gerekli olan tüm bu aşıların zamanında ve doğru şekilde yapılması çok önemlidir. Aksi takdirde köpekler ciddi hastalıklara yakalanabilir ve hayatlarını kaybedebilirler.

Köpeklere Aşı Yaptırmanın Önemi

Köpeklere aşı yaptırmanın önemi, hem köpeklerin hem de insanların sağlığı için tartışılmaz bir gerçektir. Köpeklere aşı yaptırarak onları birçok hastalıktan koruyabilir ve yaşam kalitelerini arttırabilirsiniz.

Ayrıca köpeklere aşı yaptırarak insanlara da bulaşabilecek bazı hastalıkları önleyebilir ve toplum sağlığını koruyabilirsiniz.

Köpeklere aşı yaptırmanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direncini arttırırsınız.
  • Hastalık kapma riskini azaltır ve hastalık geçirdikleri takdirde şiddetini hafifletirsiniz.
  • Yaşam süresini uzatır ve yaşam kalitelerini yükseltirsiniz.
  • Mutlu ve sağlıklı bir şekilde sizinle birlikte olmasını sağlarsınız.
  • Sorumluluklarınızı yerine getirir ve hayvan haklarını korursunuz.
  • İnsanlara da bulaşabilecek kuduz, lyme gibi bazı hastalıkları önler ve toplum sağlığını korursunuz.
  • Kanunen zorunlu olan kuduz ve karma aşılarını yapmış olur ve cezai işleme maruz kalmazsınız.

Köpeklere aşı yaptırmanın önemi bu kadar büyükken, siz de köpeğinize gerekli olan tüm aşıları zamanında ve doğru şekilde yaptırmak için harekete geçin.

Köpeğinizin aşı takvimini veteriner hekiminizle birlikte oluşturun ve düzenli olarak takip edin. Köpeğinizin sağlığı için en iyisini yapın.

Köpek Aşıları Nerede Yapılır?

Köpeğinizin sağlığı için gerekli olan tüm aşıları Leylek Vet Veteriner Kliniği’nde güvenle yaptırabilirsiniz. Leylek Vet Veteriner Kliniği, köpeklerinize en iyi hizmeti sunmak için deneyimli ve uzman veteriner hekimleri, son teknoloji ekipmanları, hijyenik ve konforlu ortamı ile sizleri bekliyor.

Leylek Vet Veteriner Kliniği’nde köpeklerinize yapılacak tüm aşılar, veteriner hekim kontrolü altında, steril şartlarda, kaliteli ve güvenilir markaların ürünleri ile yapılır. Ayrıca köpeklerinizin aşı takvimleri kayıt altına alınır ve size hatırlatma mesajları gönderilir.

Leylek Vet Veteriner Kliniği’nde köpeklerinize yapılacak tüm aşıların fiyatları da uygun ve ekonomiktir. Ayrıca kredi kartına taksit imkanı da sunulmaktadır.

Sayfamızı inceleyin: Köpek Aşı Fiyatları

Köpeklerinizin sağlığı için daha fazla beklemeyin. Hemen Leylek Vet Veteriner Kliniği’ni arayın veya web sitesinden randevu alın. Köpeklerinizin aşılarını zamanında ve doğru şekilde yaptırın. Onlara sağlıklı bir yaşam sunun.

Leylek Vet Veteriner Kliniği

Adres: Küçükyalı Mah. Bağdat Cad. Ahmet Kutsi Tecer Sk No:14b, 34840 Maltepe/İstanbul

Yol Tarifi: Tıkla Veteriner Yol Tarifi Al

WhatsApp Telefonu: 05526665747 (Sohbet Etmek için Tıklayın)

Telefon: (0216) 417 57 47 (Tıkla Ara)

Web: leylekvet.com

E-mail: info@leylekvet.com

Faydalı Linkler

Köpeklerin aşılanması hakkında detaylı araştırma yapmak için Wikipedia kaynağını inceleyebilirsiniz.

Evcil Hayvanlar Hakkında Bilgi dolu youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın!

Köpek Aşı Takvimi İçeriği