Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
kedi kan grubu testi

Kedi Kan Grubu

Kediler de tıpkı insanlar gibi kan gruplarına sahiptir. Kedilerin kan gruplarının öğrenilmesi hem onlar için hem de diğer kedilere yardımcı olabilmek için önemlidir. Kedi kan grubu çoğu kedi sahibi tarafından bilinmese de bunun için oldukça kolay bir test yaptırarak kan grupları tespit edilebilir. Kedilerin kan grubu var mı sorusunu soran oldukça fazla kedi sahibi olurken, bunların nasıl tespit edildiğini de merak edenler vardır.

Kedilerde kan grupları hem köpeklerden hem insanlardan farklıdır. Kedi kan grubu A, B veya AB olarak gruplanır. Kan grubu A ya da B olan kediler, yalnızca aynı kan grubuna sahip olan kedilerden kan alabilir. Aksi takdirde sonuçlar ölümcül şekilde meydana gelebilir. AB tipi kan grubuna sahip kediler ise her kan grubuna sahip kedilerden kan alabilir. 

kedi kan grubu

Kedilerin kan grubu olur mu sorusunun cevabı evet olurken bir yandan da henüz tespit edilmemiş ve bilinmeyen başka kan gruplarının olabileceği de unutulmamalıdır. Bu yüzden çapraz eşleşme ya da çapraz karşılaşma yapılması gerekir. Bunun sebebi ise kan alıcı ve kan verici kedinin arasında herhangi bir reaksiyon olup olmadığını test etmektir.

Kedi Kan Grubu Testi 

Kedi kan grubu birçok kedi sahibi tarafından bilinmez. Ancak önemli olan kedilerin kan grubunun öğrenilmesidir. Özellikle acil durumlarda hem alıcı hem de verici kedi için oldukça önemlidir. Kedi kan grubu testi yapılarak kolay bir şekilde kedilerin kan gruplarını tespit etmek önemlidir. 

Genel olarak kedilerin kan grupları genelde A kan grubudur. Ancak B kan grubuna sahip kedilerde de A antijeni bulunur. Genelde kedi sahipleri kedilerinin kan gruplarını bilmezler. Çünkü birçok işlem esnasında kedilere transfüzyon yapılarak sorun yaşanmasının önüne geçilir. Kedi kan grubu testi kiti alarak da kedilerin kan grupları kolay bir şekilde tespit edilir. 

Kedi kan grupları oldukça önemlidir. Bu yüzden kedi sahipleri kedilerin kan gruplarını öğrenirlerse daha iyi olur. Kedilerin kan grupları öğrenilerek son derece önemli bir şekilde müdahalelerde bulunulur ve bu şekilde daha doğru bir müdahale yapılır. 

Kedi Kan Grubu Testi Yaptırmanın Önemi 

Kedi kan grubu eğer merak edilirse oldukça kolay bir şekilde test yapılarak kan grupları öğrenilebilir. Kedi kan grubu testi yaptırmanın önemi de özellikle acil durumlarda, travmalarda ve kan nakli gerektiğinde ortaya çıkar. Kedilerin basit bir tespitle kan gruplarının öğrenilmesi, özellikle travmalarda, kazalarda ya da herhangi bir durumdan dolayı ortaya çıkan kan nakli ihtiyaçlarında acil müdahale ve hızlı bir tedavi için önemlidir.

kedilerin kan grubu var mı

Kedi kan grubunu öğrenerek hem diğer kedilere kan nakli için hem de kendi kedinize kan nakli için oldukça avantajlı bir zaman elde edersiniz. Bu da daha hızlı bir şekilde müdahale imkanı sağlar. Leylek Vet Veteriner Kliniği olarak bizler de sizler için ve sevimli kedileriniz için kan grubu öğrenme imkanı sağlıyoruz. Kedinizin kan grubunu öğrenin ve siz de tedbir alarak çok daha kolay bir şekilde tedavi ve müdahalelerle karşılaşabilirsiniz.Kedilerin kan gruplarını öğrenmek oldukça kolay bir şekilde mümkündür. Çok kısa sürede hatta kitler de alarak kendi yöntemlerinizde kedilerin kan gruplarını öğrenebilirsiniz. Kedilerin kan grupları bilinmediği durumlarda transfüzyon yapılarak da olası aksilik ve ölümcül sonuçların önüne geçilmesi mümkündür. Ancak işinizi şansa bırakmamak için siz de kedilerinizin kan gruplarını öğrenmek için hemen kliniğimize gelin, kedi kan grubu öğrenerek daha tedbirli ve bilinçli olun.

Faydalı Linkler:

Kedi Kan Grubu İçeriği