Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
Köpek Kan Grubu

Köpek Kan Grubu

Kan grubu, canlılar için oldukça önemlidir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da kan grubu vardır. Bunlardan biri de köpek kan grubu olmaktadır. Birçok kişi köpeklerde kan grubu olduğunu bilmez. Ancak köpeklerde kan grubu da tıpkı insanlarda olduğu gibi gruplara ayrılmaktadır. 

Birçok evcil hayvan sahibi köpeklerin kan grubu var mı sorusunun cevabını merak eder. köpeklerde kan grubu, insanlardaki ile benzer olsa da aynı değildir. A, B, AB ve DEA adı verilen kan grubu çeşitleri vardır. İnsanlarda olduğu gibi 0 kan grubu köpeklerde yoktur. Köpek kan grubu belirlenmesi, köpeklerin ileride kana ihtiyaçları olduğunda doğru kanı alabilmelerini sağlar.

Köpek Kan Grubu Nedir? 

Köpeklerin de birçok canlı gibi kan grupları bulunur. Köpek kan grubu nedir sorusunun cevabı ise her köpekte farklıdır. Toplam dört çeşit kan grubundan birine sahip olan köpeklerin, kan gruplarını öğrenmek oldukça önemlidir. kanın uygun bir şekilde transfer edilmesi için oldukça ciddi bir önem taşımaktadır. 

Köpek Kan Grubu Var Mı?

Köpeklerde A, B ve AB grubu antijenleri, kedilerdeki gibi kırmızı kan hücrelerinin yüzeylerinde yer alır. Ancak özellikle A ve B alerjenlerinin serumlarda da bulunmasından dolayı kan grubu belirleme testinin serumda ve kırmızı kan hücrelerinde yapılması mümkündür. Bu da köpeğin kan grubu nedir diye merak edenlerin tercih edeceği yöntemler arasında yer alır. Köpek kan grubu genelde köpek dünyaya gelmeden önce kalıtsal olarak belirlenmiş olur.

Köpek Kan Grubu Testi 

Köpek kan grubu her zaman evcil hayvan sahipleri tarafından bilinmeyebilir. Köpeklere kan grubu testi yapılarak kan gruplarının ne olduğu kısa sürede öğrenilebilir. Köpek kan grubu testi yaptırmak oldukça kolaydır. Köpekler toplam 12 farklı kombinasyona sahip olan kanlardan birine doğmadan önce sahip olmuş olur. 

Köpek kan grubu 12 farklı kombinasyona sahip olsa da bunlardan bazıları bulundukları bölge ve coğrafyaya göre daha yaygın olarak görülebilir. Köpeklerden kan alarak ya da serum yoluyla kolay bir şekilde kan grupları tespit edilebilir. 

Köpeklerin kan gruplarının tespit edilmesi özellikle başka köpeklere kan verileceği zaman önemlidir. Köpeklerin kanlarının doğru tespit edilmesi için çapraz eşleme testi de yapılabilir. Köpeklere birçok farklı sebepten dolayı kan transferi yapılabilir. Bu yüzden evcil hayvan sahipleri de köpek kan grubu öğrenmek için test yaptırarak kolay bir şekilde öğrenebilir. 

Köpek Kan Grubu Testi Yaptırmanın Önemi 

Köpeklerde kan grubunun belirlenmesi dolayısıyla da köpek kan grubu testi yapılması oldukça önemlidir. Birçok kişi, bunun önemini tam olarak anlamasa da en çok da başınıza geldiğinde kan grubunu öğrenmenin önemini anlarsınız. Köpek kan grubu testi yaptırmanın önemi ise birçok alanda önemli olsa da en çok daha hayati durumlarda önemli olmaktadır. 

Köpek Kan Grubu Nedir

Köpek kan grubu testini yaptırarak kan grubunu öğrenmenin önemi ilk olarak kan bağışları için önemlidir. Köpeklerde birçok sebepten dolayı kan grubuna ihtiyaç duyulabilir. Travma ya da kaza sonrası kan ihtiyacı, ameliyatta aşırı kan kaybı willebrand hastalığı gibi hastalıklar köpeklerde kan transferine ihtiyaç duymasına sebep olabilir. Bu yüzden köpeklerin önceden kan gruplarının doğru olarak bilinmesi, doğru müdahale ve zaman kaybının önüne geçer. Leylek Vet Veteriner Kliniği olarak bizler de kan gruplarını belirlemek isteyen evcil hayvan sahiplerine köpek kan grubu belirlemesine yönelik testler yaparak hizmet veriyoruz. Birçok hastalık, tedavi, bakım hizmetleri de dahil olmak üzere evcil dostlarınızın daha mutlu olması için siz de köpeklerinizin kan gruplarını önceden mutlaka öğrenmek için test yaptırın, ve köpeğinizin kan grubunu öğrenin.

Faydalı Linkler:

Köpek Kan Grubu İçeriği