Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
barınaktan köpek sahiplenme

Barınaktan Köpek Sahiplenme

Dünyada yaşam yalnızca insanlarla değil, birçok canlıyla bir arada sürmektedir. İnsanlar da yaşamlarını diğer canlılarla birleştirerek hem onlar için hem de kendileri için oldukça faydalı bir karar verebilirler. Bunlardan biri de köpek beslemektir. Barınaklar ise köpek almanın en masum ve en yararlı yoludur. Barınaktan köpek sahiplenme günümüzde de giderek artan durumlardan biridir.

Barınaklarda yer alan onlarca sahipsiz, terk edilmiş, bakıma muhtaç evcil hayvan vardır. Evinizde köpek beslemeye karar verdiğinizde de bu köpeklerden sahiplenmek hem sizin için hem de köpekler için oldukça güzel olacaktır. Barınaktan köpek sahiplenme ile onlara umut olurken siz de yalnızlığınızı bir nebze de olsa azaltacak ve onların sıcacık dostlukları ile neşe bulacaksınız.

Leylek Veteriner Kliniği olarak bizler de sahiplendiğiniz köpekler için her türlü bakım, kontrol ve muayenelerde sizlere deneyimli veteriner hekimlerimizle destek olmaya devam ediyoruz. Sahiplendiğiniz köpekler için de kliniğimizden yararlanarak doğru bakım ve tedaviler alarak sevimli dostlarınızın sizlerle sağlıklı bir hayat yaşamasını sağlamaya devam ediyoruz!

Barınaktan Köpek Sahiplenme Şartları

Barınaktan her ne kadar köpek sahiplenmek oldukça yaygın olsa da birtakım şartlarının da yerine getirilmesi gereken bir durumdur. Barınaktan her isteyen giderek köpek alamaz. Bu yüzden barınaktan köpek sahiplenme şartları yerine getiriliyorsa ancak köpek sahiplenilebilir. Böylece köpeklerin sizinle mutlu ve güvende olacağından, onların bakımları ve sorumluluklarını yerine getirebileceğinizden emin olunması gerekir.

Barınaktan köpek sahiplenme ile birçok kimsesiz, yavru, terk edilmiş ya da kaybolmuş köpek aradığı sıcak aile ortamına kavuşma imkânı bulur. Köpeklerin yeni ailelerine kavuşabilmeleri için gereken şartlar barınaklara göre değişse de genel olarak benzer taleplerde bulunulur. Barınaktan köpek sahiplenmek için gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Köpeklerin yeni aileleri ile yaşayacakları ortamın detaylarını gösteren fotoğraflar
  • Mümkünse fotoğraflarda sahiplenmede bulunacak ev sahiplerinin de yer alması
  • Köpeğin sahiplenildiği evin açık ikamet adresi
  • Köpeği sahiplenen kişilerin üzerinde kayıtlı olan su, elektrik vb. faturalar,
  • İletişim bilgileri
  • Referans olabilecek kişiler
  • Eğer iş yerine sahipleniliyorsa da iş yerinin vergi levhası

Genel olarak bu gibi şartlar barınaktan köpek sahiplenme için aranan şartlar arasında yer alır. Ancak elbette barınaklara artan ya da azalan bazı maddeler de yer alabilir. Örneğin bir form doldurulması, daha önce bir evcil hayvana bakılıp bakılmaması gibi çeşitli konularda da detaylı bilgilendirmeler istenebilir.

Bu istenen veriler verildikten sonra yetkililerin çeşitli onay, kontrol gibi aşamalarının tamamlanması gerekir. Verilen bilgilerin uygunluğu kontrol edilerek, gereken evraklarda da bir sorun olmaması durumunda onay verilir.

Barınaktan Köpek Sahiplenme İstanbul

Ülkemizin her yerinde oldukça yaygın olan barınaktan köpek sahiplenme işlemi, İstanbul’da da son derece talep görür. Barınaktan köpek sahiplenme İstanbul için hizmet almak isteyenler ve böylece köpek sahibi olmak isteyenler de barınakların şartlarını yerine getirmelidir.

barınaktan köpek sahiplenme istanbul

Barınaktan köpek sahiplenme şartlarının olmasıyla köpeklerin emin ellerde olduğundan emin olunarak onların tekrar sokaklara bırakılmasının önüne geçilmek istenir. Çünkü alındığı halde sorumluluklarından dolayı bakılamayan ve tekrar sokaklara terk edilen köpekler de vardır. İşte bunları önlemek için köpeklerin sahiplenme aşamasında bu tarz detayları şartlar aranır ve doğrulukları da kontrol edilir.

Köpek sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de barınaktan köpek sahiplenme ücretli mi sorusudur. Barınaklar için sahiplenme işleminde herhangi bir ücret talebinde bulunulmaz. Ancak isteyen kişiler orada bulunan birçok evcil hayvanın bakımları ve beslenmeleri için yardım yapabilir, bağışta bulunabilirler. Bu şekilde barınaklara da maddi destek yapılmış olur.

Barınaktan cins köpek sahiplenme konusunda da talep oldukça fazladır. Ancak bu konuda net bir şey söylemek doğru olmayacaktır. Eğer terk edilmiş ya da barınağa bırakılmış cins bir köpek varsa bunu elbette sahiplenebilirsiniz. Ancak her zaman barınaklarda cins köpek olmayadabilir. Bu yüzden barınakları gezerek burada size en yakın gelen ya da en çok hoşunuza giden köpekleri sahiplenmeniz daha doğru olacaktır.

Köpek Sahiplenmenin Faydaları

Kimsesiz, yalnız, terk edilmiş ve umutsuz haldeki köpeklere umut olmak ve onları sıcacık bir yuvaya kavuşturmak istemez misiniz? İşte bu durumda sizler de barınaktan köpek sahiplenme fikrini düşünebilirsiniz. Hem size hem de bu yalnız sevimli dostlarımıza oldukça iyi gelecek olan köpek sahiplenme fikri, barınaklardan güvenle ve doğru şekilde yapılabilir. Üstelik hem sizin için hem de köpekler için de faydaları saymakla bitmez. İşte barınaktan köpek sahiplenmenin faydaları:

  • Sahiplendiğiniz köpekler sıcak bir aile yuvasında sevgi görerek kalan ömürlerini mutlu şekilde geçirir.
  • Siz ve çocuklarınız bir hayvan dostluğu edinerek bunun sıcaklığını tadarsınız.
  • Onlar için artık aile siz olursunuz.
  • Sizi dışarıdan gelebilecek tehlikelerden koruyarak sizi kendilerinden daha çok düşünmeye başlarlar.
  • Yalnız kaldığınızda ya da üzgün olduğunuzda onların yumuşacık tüyleri ile kendinize gelirsiniz.
  • Travma yaşamış ya da çeşitli zorluklar yaşamış bu canlara siz artık bir umut olursunuz.
barınaktan köpek sahiplenmenin faydaları

Saymakla bitmeyen faydalarına da bakıldığında hem sizin için hem de köpekler için yepyeni sıcacık ve mutlu bir hayat başlar. Sahiplendiğiniz köpeklerle sağlıklı ve uzun bir hayat yaşamak için onların düzenli olarak kontrollerini yaptırmalı ve onların bakımlarını aksatmamalısınız. Bu konuda da Leylek Veteriner Kliniği olarak sizler için deneyimli veteriner hekimlerle hizmetler sunmaya devam ediyoruz!

Faydalı Linkler:

Barınaktan Köpek Sahiplenme İçeriği