Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı

Hayvanlar için tercih edilen ve giderek daha da öneminin anlaşıldığı konulardan biri de kısırlaştırma işlemleridir. Birçok insan kısırlaştırma işlemlerine karşı çıksa da aslında hem hayvanların sağlıkları için hem de popülasyonda aşırı ve orantısız artış için onlar için de oldukça önemlidir.

Kısırlaştırma işlemlerinin gerçekleştirilmesi önemli olan hayvanlardan biri de kedilerdir. Hem dişi kedilerde hem de erkek kedilerde farklı yöntemlerle de olsa aynı amacı sağlayacak olan kısırlaştırma ameliyatları yapılır. Evcil hayvan sahiplerinin de bu konuda bilgilenerek kedilerinde kısırlaştırma yaptırmalarını klinik olarak tavsiye ediyoruz.

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı erkek kedilere göre daha zor ve uzun süren bir ameliyattır. Yapılan işlemle dişi kedilerin üreme yeteneklerine tamamen son verilmiş olur. Yapılan işlemle kedilerin rahim ve yumurtalıkları çıkarılarak üreme sisteminin sonlandırılması sağlanır.

Dişi kedi kısırlaştırma operasyonu ile hem sizler rahat edersiniz hem de kedileriniz için oldukça etkili ve yararlı bir işlem yaptırmış olursunuz. Özellikle daha önce evcil hayvanı olmamış olanlar bu işlemleri kabul etmese ve yaptırmak istemese de gereken bilgiyi alanında başarılı kişilerden alarak ne kadar doğru bir karar olduğunu anlayabilirler. Leylek Veteriner Kliniğimize gelerek sizler de dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatı hakkında detaylı bilgi edinebilir, kısırlaştırmanın hayvanlar üzerindeki olumlu etkilerini de öğrenebilirsiniz.

Evcil hayvan sahipleri dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı fiyatı hakkında merak içerisindedir. Kedileriniz için en uygun fiyat aralığını klinikle iletişime geçerek almanız daha doğru olacaktır. Böylece kediniz için ek kan tahlilleri gibi durumlar da sizlerin taleplerinize göre yapılacağı için fiyat verilir.

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı Öncesi

Dişi kedilerde kısırlaştırma yapılırken öncelikle rahim ve yumurtalıkların alınması söz konusudur. Bu yüzden erkek kedi ameliyatlarına göre daha uzun sürebilir. Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı öncesi için de dikkat edilen bazı noktalar vardır. Bunlara dikkat edilerek kısırlaştırma ameliyatının yapılması çok daha yararlı olacaktır.

dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı öncesi

Kısırlaştırma ameliyatı yaptırılmak istenen her kediye ön muayene yapılması önemlidir. Bu sayede başta anestezi olmak üzere yaptırılması gereken diğer uygulamalara kedilerin uygun olup olmadığı tespit edilir. Aynı zamanda bazı hızlı testler yapılarak kedilerde henüz bilinmeyen başka hastalıkların olup olmadığı da tespit edilir. Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı olmadan en az 12 saat önce mama alımını, 8 saat önce de su alımını kesmelidir. Yani kedilerin operasyona tamamen boş mide ile girmesi istenir. Aksi takdirde kusma gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Kedilerinizde yapılacak olan kısırlaştırma ameliyatı öncesi yapılması gerekenler için yine de veterinerlerden de destek alarak tam anlamıyla uygun hareket etmeniz önemlidir. Leylek Veteriner Kliniği olarak bizler de hem kısırlaştırma ameliyatı öncesi hem de sonrasında gereken kontrol ve tetkikleri kapsamlı bir şekilde yaparak sorun olma ihtimalini en aza indiriyoruz. Sorunsuz bir şekilde ve sağlıklı bir kısırlaştırma süreci için hem sizler hem de kedileriniz memnun bir şekilde süreci tamamlama şansı elde edeceksiniz.

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı Sonrası

Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrası her ameliyatta olduğu gibi belirli bir süre dinlendirmek ve yaralarının iyileşmesini sağlamak için beklemek gerekir. Ameliyat tamamlandıktan sonra özellikle ilk 2 gün kedinizin sakin bir yerde dinlenmesi ve fazla enerji harcamaması önemlidir.

dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrası

Kedileriniz ameliyata aç girdikleri için daha sonra beslenmeleri gerekecektir. İlk zamanlar serumla ya da azar miktarlarda beslenmeye başlanarak kısa sürede normal beslenme seviyesine gelmeleri sağlanabilir. Aynı zamanda dişi kedilerin kısırlaştırmalarından sonra yaralarını yalamaları ve kaşımaları da önlenmelidir. Bu yüzden bir süre yakalık takmaları ve bu sayede de kedilerin ilgili alanla temas kurmaları engellenir.

Kedi kısırlaştırma hizmetleri ile hem kedileriniz hem de doğal popülasyon açısından çok doğru bir karar vermiş olursunuz. Kontrolsüz artan nüfus önlenirken kedilerinizin de davranışlarında zamanla düzelme fark edersiniz. Hırçın halleri azalırken bir yandan da daha uysal olduğunu ve içe kapanıklıklarının da geçtiğini görürsünüz.

Leylek Veteriner Kliniği olarak bizler de kedileriniz için kısırlaştırma hizmetlerini güvenli ve sorunsuz bir şekilde sizlere sunarak hem sizleri hem de kedilerinizi memnun etmeye devam ediyoruz. Deneyimli veteriner hekimlerimiz ile sizlere sağladığımız kaliteli sonuçları sağlamaya devam ediyoruz.

Faydalı Linkler:

Dişi Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı İçeriği