Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı

Erkek Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı

Hayvanlarda istenmeyen doğumları ve büyüyen nüfusu önleme yöntemi olarak tercih edilen kısırlaştırma, evcil hayvan sahiplerinin sıklıkla üzerinde durduğu durumlardan biridir. Özellikle hayvan bakımevi ve barınaklar için de kısırlaştırma oldukça önemlidir. Kedilerde kısırlaştırma yapılarak hayvanlarda sterilizasyon yapılması da sağlanmış olur. Hem dişi hem de erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı yapılarak bu hizmetin alınması mümkündür.

En basit haliyle doğumun ve yavruların ortaya çıkışının engellenmesi olan kısırlaştırma, deneyimli veteriner hekimler tarafından cerrahi yöntemler kullanılarak yapılır. Kedilerde de kısırlaştırma işlemi oldukça fazla yapılır. Birçok insan bunun doğru olmadığını ya da vicdanen rahatsız olduğunu ifade etse de aslında kediler için de en doğrusu kısırlaştırmadır. Aynı zamanda ortaya çıkan aşırı nüfus artışını da önlemiş olursunuz.

Erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı da oldukça fazla tercih edilir. Dişi kedilere göre daha kısa sürede yapılan ve daha az riskli olan işlemlerden biridir. Erkek kedilerde kısırlaştırma yapılırken genelde testisler alınır ve üremenin imkansız hale gelmesi sağlanır.

Kısırlaştırma yaptırmaya karar veren kedi sahipleri, erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı fiyatları hakkında da araştırma yapmak isterler. Ancak fiyatlar kedilerin durumlarına, yaşlarına ya da ek olarak istenen tahlillere göre değişiklik gösterebilir. Siz de erkek kedilerinizin kısırlaştırma işlemleri için Leylek Veteriner Kliniğimizi tercih ederek hem deneyimli hem de başarılı ekibimizden hizmet alabilirsiniz.

Erkek Kedi Kısırlaştırma Öncesi

Erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı yaptıranlar oldukça fazladır. Ancak bunu ilk defa yaptırmak isteyenler de vardır. Özellikle ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekenleri ve yapılması gerekenleri öğrenerek çok daha hazırlıklı bir şekilde kedilerinizi ameliyata gönderebilirsiniz.

erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı öncesi

Erkek kedi kısırlaştırma öncesi ilk önce bir ön muayene yapılması gerekir. Erkek kediler için genelde 8 aylık gibi bir zamanın tamamlanmış olması daha sağlıklı olacaktır. Daha erkenden kısırlaştırma yapılan kedilerde böbrek hastalıkları ya da idrar yolu hastalıkları ortaya çıktığı görülmüştür.

Erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı yapılmadan önce ön muayene yapılarak kedilerin genel durumları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Burada yapılan tahliller ve muayeneler ile  kedilerin kısırlaştırmaya uygun olup olmadığı ya da yaşının uygun olup olmadığı gibi konularda bilgi edinilir. Kedilerinizde kısırlaştırma ameliyatı yapılmadan önceki gece ise mama ve su tüketiminin tamamen kesilmesi gerekir. Kediler, bu operasyona tamamen aç bir şekilde girmelidir. Operasyon tamamladıktan sonra hızlı bir serum uygulaması ise açlığın olumsuzlukları kısa sürede ortadan kaldırılır.

Erkek kedilerinizde kısırlaştırma ameliyatı yaptırmadan önce kilosunun ideal kiloda olup olmadığını bilmenizde fayda olacaktır. Kısırlaştırma, cinsel isteği keseceği ve bu yüzden de metabolizmayı yavaşlatacağı için daha sonra çok kolay kilo alabilirler. Bu yüzden operasyon sonrası normal kiloda olmaları daha avantajlı olacaktır.

Erkek Kedi Kısırlaştırma Sonrası

Kedilerde yaygın olarak yapılan kısırlaştırma işlemi, erkek kedilerde de fazlaca tercih edilir. Kısırlaştırma işlemi öncesi dikkat edilmesi gereken birçok detay olmasına rağmen kısırlaştırmadan sonra da ne yapması gerektiğini merak edenler fazladır. Kedilerinizin kısırlaştırma işleminden sonra da bazı durumlara dikkat etmesi en azından bir süreliğine gereklidir.

erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrası

Erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı dişi kedilere çok daha kolay ve kısa süreli bir işlemdir. Ameliyat olacak bölge tıraşlandıktan sonra anestezi verilir ve testislerin alınma işlemine başlanır. Erkek kedi kısırlaştırma işlemi dikiş gerektiren bir işlem değildir. Bu yüzden sonrası da daha rahat geçer. Ancak özellikle enfeksiyon kapmaması için dikkat edilmesi gerekenler vardır.

Erkek kedi kısırlaştırma sonrası yavaş yavaş besin ve su almaya başlar. Besinleri ilk bir süre serum ile de alabilirler. Operasyon sonrası kedilerin bir süre dinlenmesi ve düzenli olarak uyuması gerekir. Bu yüzden onları yoracak ve enerji sarf ettirecek durumlardan kaçınmanız daha doğru olacaktır. Deneyimli veterinerlerin de tavsiyesi ile antibiyotik bu süreçte kullanılarak sürecin daha kolay ilerlemesi sağlanabilir. Bu dönemde aynı zamanda yakalık takılması daha doğru olacaktır. Kedinin yara olan bölgeyi yalaması ya da kaşıması böylece önlenir.

Erkek kedi kısırlaştırma ameliyatı için Leylek Veteriner Kliniğimize gelerek deneyimli hekimlerimizden kedileriniz için siz de destek alabilirsiniz. başarılı bir şekilde tamamlanan kısırlaştırma işlemleri ile hem kedileriniz daha sağlıklı olacak hem de kontrolsüz olarak üremeleri de önlenmiş olacaktır.

Faydalı Linkler:

Erkek Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı İçeriği