Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner
Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
kedi bakımı

Kedi Bakımı

Sımsıcak bakışları ve sevimli dostluğu ile bir kediyi evinizin bir parçası haline getirmek istiyorsanız, kedi bakımı konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmanız gerekir. Çünkü yavru veya yetişkin tüm kediler sevgi ve ilgi ile mutlu bir ömrü sürdürebilir.

Yavru Kedi Bakımı 

Yavru kedi sahiplenme sayesinde evinize ve size kolayca alışabilen bir evcil dosta sahip olmak mümkündür. Bu anlamda da özellikle yavru kedi bakımında üzerinde durmak ayrı bir hassasiyet gerektirir. Evinizde yavru kedi bakımı yaparken öncelikli olarak kediyi sahiplendiğiniz veya satın alım gerçekleştirdiğiniz noktadan kedinin ırkı, cinsi, türü, doğum sırasında yaşadığı bir hastalık bulunup bulunmadığı gibi birçok bilgiyi öğrenmeniz gerekir. Bu bilgiler her zaman önemli avantajlar ve sağlayacaktır.

Doğduktan bir süre sonra annesinden yeterli miktarda süt emip ardından ayrılan bir kedi ile annesiz yavru kedi bakımı da birbirinden daima farklıdır. Annesiz bir kedi daha önce anne sütü emmemiş ve birçok noktada tecrübesiz hatta ürkek bir yapıya sahip olabilir. Zira bebek kedi bakımı yapılırken en önemli noktalardan biri ona konforlu bir ısınma ve uyumu ortamı sağlamaktır. Eğer annesinden ayrılan yavru kedi bakımı gerçekleştirmek istiyorsanız, bu dönemde en azından 8 hafta doldurarak annesinden ayrılmış bir kediyi seçmek büyük fayda sağlar. Çünkü 2 aylık bu süreçte yeteri kadar anne sütü alabilen yavru, bağışıklık sistemi daha güçlü ve bakımı daha kolay bir konumda yer alacaktır. 

yavru kedi bakımı

Eğer 4 haftalıktan büyük bir yavru kedi sahiplenir veya evinize kabul ederseniz, bakımı yeni doğmuş bir yavruya göre kısmen daha kolaydır. Eğer 1 aylık yavru kedi bakımı gerçekleştirecekseniz, özellikle onun iyi bir beslenme elde edebilmesi ve parazitlere karşı korunması için de veteriner desteği çok önemli bir yere sahiptir. Yine 2 aylık kedi bakımı da artık bağışıklık sistemi yavaş yavaş kuvvetlenmiş bir kedinin bakımını yapmak anlamına da gelir. Bu süreçte biberon ile beslenme yanında konserve kedi mamaları da kullanılabilir.

Kedi Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Birçok kişi sorumluluk almaktan kaçındığı için bir kediyi sahiplenmeyi ve bakımını üstlenmeyi zor görse de evde bir kedinin varlığı kısa sürede alışabileceğimiz ve gerçekten sizi çok mutlu edecek bir durumdur. Bu noktada öncelikli olarak kedi bakımında dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durmanız her şeyi kolaylaştıracaktır.

İlk noktada bir yavru veya yetişkin kedinin evinize ulaşması öncesinde ona konforlu bir dinlenme, uyuma, beslenme, tuvalet ve oyun alanı oluşturmanız gerekir. Tüm bunların yanında da ona zaman ayırmanız gerektiğini, eğitimi, oyun isteği ve temizliği için de kendinizi hazırlamanız gerektiğini unutmamanız yeterlidir. 

Kedi Bakımı Nasıl Olmalı? 

Ev ortamında kedi bakımı nasıl olmalı sorusu için yine belirli kuralları takip etmeniz ve uygulamada aksatmamanız yeterlidir. Hem sağlıklı bir kedi de hem de örnek olarak ayağı kırık kedi bakımı gibi durumlarda mutlak bir şekilde kedi sahiplenmeden öncesinde dahi veteriner takibini başlatmanız gerekir. Kediniz evinize katılmadan önce dahi veteriner ile yapacağınız görüşmeler sayesinde sahiplenme sonrası ve yıllar boyunca sürecek süreçte veteriner desteği her zaman büyük fayda sağlayacaktır. 

kedi bakımı nasıl olmalıdır

Kedi bakımı zor mu sorusuna karşılık olarak, kedilerin kolaylıkla ev hayatına alışabilen, insanları seven ve dost canlısı canlılar olduğunu unutmamak gerekir. Bu durumda öncelikli olarak onlar için iyi bir beslenme düzeni oluşturmanız, hijyenleri için kedi kumuna dikkat etmeniz, düzenli tüy bakımı ve tırnak bakımı yapmanız gibi noktalar aksatılmamalıdır. Cinsine göre bazen daha fazla zaman ayırarak oyun oynamanız, bazen de evde özgürce bırakabilmeniz fakat sevgiyi ve ilgiyi eksik etmemeniz sayesinde bu zorluk ortadan kalkacaktır. 

Bir diğer önemli nokta olan kedi bakımı masraflı mı konusunda ise bazı kediler örneğin tekirler neredeyse hiçbir masraf ortaya koymayan ırklardır. Bazı ırklarda ise özel mama seçimi yapılması, sık sık tüy bakımı yapılması ya da çok düzenli bir şekilde genetik hastalıklarda veteriner kontrollerinin sürdürülmesi gerekir. Ancak bu ayrıntılara dair bilgileri önceden elde ettiğinizde bütçenizi buna göre planlamanızı da mümkündür. 

Kedi Bakımı Ürünler 

Bakım açısından yapacağınız masraflarda en önemli kısmı kedi bakımı ürünleri oluştururken bu ürünler arasında örnek olarak tuvalet kapı, yatak, su kabı ve kedi taşıma kabı yer alır. Düzenli bir şekilde temin etmeniz gereken kedi kumu ve mama masrafları da elbette bulunacaktır. Ayrıca tüy tarağı, veteriner hekimlerin verdiği parazit ilaçları ve kediniz için tamamen size bağlı alınabilecek elbiseler gibi ürünler bulunacaktır.

Kedi bakımı hiçbir zaman endişe duymamanız ve çekinmemeniz gereken bir süreçtir. Hayatınıza renk ve anlam katacak bu süreçte de hangi konuda olursa olsun hem veterinerlik desteği hem bakım ürünleri hem de kapsamlı bilgi için sadece Leylek Vet Veteriner Kliniği’mize başvurmanız yeterli olacaktır. 

Faydalı Linkler:

Kedi Bakımı İçeriği