Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7/24 Açık Acil Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
pomeranian

Pomeranian

Günümüzde birçok köpek cinsi bulunmaktadır. Bu köpeklerden biri de pomeranian cins köpeklerdir. Sevimli görünümleri, yüksek enerjileri ve cana yakın karakter özellikleriyle oldukça sevilen ve hemen hemen her yerde karşımıza çıkan cinslerden biri olan pomeranian köpekler, evlerde de beslenmeye uygun köpek cinsleri arasında yer alır.

18. yüzyıl dönemine kadar uzandığı bilinen pomeranian cinsi köpeklerin Pomeranya bölgesinden geldiği bilinmektedir. Oldukça sevimli olan pomeranian köpekler, kraliçe Victoria’nın etkisiyle popüler hale gelmiş ve giderek birçok bölgede de görülmeye başlanmıştır.

Diğer isimleriyle boo köpek olarak da bilinen pomeranian boo cinsi köpekler, farklı bölgelerde farklı isimleriyle de bilinirler. Ancak giderek yayılan bir cins pomeranian cinsi köpekler, her bölgede artık oldukça sık görülmektedir.

İlk ortaya çıkmasından itibaren oldukça ilgi gören güler yüzlü ve kürklü bu şahane köpeklerin oldukça derin de bir geçmişleri vardır. Ortaya çıkışlarından itibaren birçok alanda da kullanılan bu minyon cins, günümüzde çocukların da en çok ilgi duyduğu köpeklerden biridir.

Pomeranian Yavru

Köpek bakımı genel olarak aynı olarak düşünülse de aslında cinslerine göre daha hassas olunması gereken özellikleri vardır. Pomeranian yavru köpeklerin de özellikle alışma süreçlerinde bakımlarına ve beslenmelerine dikkat etmek de gerekir. Kan şekerlerinin düşmesi durumunda hipoglisemi riski taşırlar. Bu yüzden dozunda bir şekilde beslenmelerinin sürdürülmesi oldukça önemlidir.

Mamaları, suları ve yaşam alanları kadar yavru pomeranian köpeklerin aşıları ve veteriner kontrolleri de ihmal edilmemelidir. Özellikle yavru dönemlerinde aşılarının unutulması ya da geciktirilmesi, onların hayatlarını etkileyecek oldukça fazla olumsuz duruma sebep olabilir. Bu yüzden yavru pomeranian cinsi köpeklerin veteriner kontrolleri, aşıları ve bakımları da ihmal edilmemelidir. Kliniğimize gelerek bu konuda aradığınız hizmeti güvenle siz de alabilirsiniz.

Yavru cins olarak da sıklıkla tercih edilen bu köpekler, zeki oldukları için yavruyken de daha kolay eğitilmektedir. Barınaklarda varsa sahiplenebileceğiniz ya da satın alabileceğiniz pomeranian cinsi köpekler, sahiplerini de hemen benimseyerek onlara kolayca bağlanırlar.

Pomeranian Özellikleri

Kendilerine pomeranian cinsi köpek almak isteyenler bu cinsin özelliklerini de öğrenmelidir. Çünkü köpeklerin cinslerinin başta yaşam koşulları olmak üzere bakımları, karakter özellikleri ve huyları üzerinde oldukça etkileri vardır. Bu da yaşam şartlarınızda nelere dikkat etmeniz gerektiği, nasıl bir ortamı olması gerektiği ve hangi durumların onlar için tehlikeli olduğu gibi konularda da bilgi edinilmesi gerekir.

Pomeranian cinsi köpek almak isteyenlerin sık sık merak ettiği konulardan biri elbette bu yüzden özellikleridir. Pomeranian özellikleri başlıca şu şekilde sıralanabilir:

  • Küçük bir ırk olarak da bilinen pomeranian cinsi köpekler, yaklaşık 20 – 25 cm arasında boya, 1 – 4 kg arasında ağırlığa sahiptir.
  • Tüyleri gür ve kalındır.
  • Safkan pomeranian cinsi köpekler, kendi ırklarıyla oldukça iyi anlaşırlar.
  • Oyun oynamayı çok seven hareketli ve enerjik bir yapıları vardır.
  • Zekaları gelişmiştir bu yüzden kolay öğrenirler.
  • Krem, ten rengi, kahverengi, koyu kırmızı gibi tüy renklerine sahip olabilirler.
  • Ortalama olarak 15 yıllık bir ömürleri vardır.

Buna rağmen pomeranian nasıl anlaşılır sorusunun cevabını merak edenler de vardır. Kısa boyları, ufak yüzleri ve koyu gözleri ile diğer ırklardan kolaylıkla ayırt edilebilen bu köpeklerin karakterleri de kendilerine özgündür. Pomeranian karakteri açısından dışa dönük ve eğlenceli cinsler olsa da özellikle diğer köpek ırklarına agresif olabilirler. Sahiplerine çok sadıktırlar ve sahipleri dışındaki insanlara mesafeli yaklaşırlar. Siz de pomeranian cinsi köpek almak istiyorsanız mutlaka bu özelliklerini de bilerek karar vermeniz gerekir.

Pomeranian Bakımı

Her köpek cinsinin değişen bakım şekilleri olabilir. Bunlar köpeklerin özelliklerine göre daha fazla dikkat edilmesi gereken konuları içerir. Pomeranian bakımı açısından da özellikle dikkat edilmesi gereken alanlara sahiptir. Bu da elbette en önemlilerinden biri olan tüy bakımıdır.

pomeranian bakımı

Pomeranian köpeklerin bakımlarında tüy yapısından kaynaklı olarak tüylerine dikkat etmek gerekir. Çift katmanlı ve gür tüyleri olduğu için tüylerinin düğümlenmesi, aralarında pislik ve kirlerin olması gibi problemler yaşanabilir. Aynı zamanda derileri de bu yüzden rahat kontrol edilemeyebilir. Bu yüzden tüylerinin sağlıklı olması, çeşitli cilt problemleri yaşamamaları ve ölü tüylerin de vücutlarından atılması için günlük olarak fırçalanması gerekir.

Pomeranian Genetik Hastalıkları

Köpek cinsleri arasında bazıları ne yazık ki genetik olarak bazı hastalıklara daha yatkın olmaktadır. Bu da onlara özel olarak daha dikkat edilmesi ve düzenli kontrol edilmelerini gerektirir. Eğer bakımları ve kontrolleri düzenli olarak yapılırsa herhangi bir sorun yaşanma olasılığı oldukça düşük olur.

Pomeranian genetik hastalıkları olan köpek cinslerinden biridir. Bu cins köpeklerde en çok karşılaşılan hastalıklar şunlardır:

  • Hipoglisemi (şekersiz kalarak enerji düşüklüğü)
  • Entropien (içe dönük göz kapağı)
  • Kardiyomegali (kalpte büyüme)
  • Pomeranianlarda Patellar Luksasyon (diz kapağında çıkıklık)

Bu hastalıkların bu cins köpeklerde görülme olasılığı fazla olsa da doğru bakım ve kontrolle herhangi bir sorun olmadan yaşamlarını sürdürmeleri sağlanabilir. Pomeranian hastalıkları arasında en yaygın görülen ise hipoglisemidir. Bunun ortaya çıkmaması için ise köpeklerin uzun süre aç kalmaması gerekir.

Siz de bir pomeranian cinsi köpeğe sahipseniz ya da sahip olmayı düşünüyorsanız, klinik kontrollerini ve bakımlarını da ihmal etmeden yapmalısınız. Leylek Veteriner Kliniği olarak bizler de deneyimli ve başarılı hekimlerimizle sizlere kaliteli ve güvenilir hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Köpeklerinizi güvenle kliniğimize getirerek siz de onların bakımları, aşıları, kontrolleri ya da tedavileri konusunda hizmet alabilirsiniz.

Pomeranian Sahiplenme

Köpek sahiplenmek giderek daha yaygın hale gelen bir durumdur. Pomeranian sahiplenme de dolayısıyla ihtimaller arasındadır. Ancak her zaman bu cins köpekleri bulmak kolay olmayabilir. Barınaklarda eğer terk edilmiş, kaybolmuş ya da yavru pomeranian cinsi köpekler varsa belirli şartları sağlamanız durumunda sahiplenebilirsiniz. Yavru pomeranian sahiplenme de eğer baktığınız barınakta bu cins köpek varsa ancak mümkün olur.

Buna rağmen sahiplenilen köpekler, yaşları ne olursa olsun, gittikleri sıcacık evde ve sahipleriyle oldukça neşeli ve mutlu bir yaşama sahip olur. Doğru bakıldıklarında ve sağlıklarına özen gösterildiğinde ortalama yaşam sürelerinden de daha uzun yaşadıkları görülür. Siz de pomeranian cinsi köpekleri sahiplenerek yuvanızda bu sadık dostlarınızla yaşamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Pomeranian Fiyatları

Köpek sahibi olmak isteyen ve pomeranian cinsi köpekleri almak isteyenler bu cinslerin fiyatlarını da merak ederler. Pomeranian cinsi köpeklerin 2024 yılında ortalama fiyat aralıkları 15.000 TL – 35.000 TL arasında değişmektedir. Pomeranian fiyatları değişken olsa da özel cins köpekler arasında yer aldığı için fiyatları bu aralıklarda gidip gelebilir. Pomeranian boo fiyat aralığı yavru olmasına göre de değişebilir. Pomeranian yavru fiyatları daha pahalı olmaktadır. Çünkü yetişkin bir köpeğe göre yavru köpekleri eğitmek çok daha kolay olacaktır.

pomeranian fiyatları

Her ne kadar köpek satın almak çok yaygın olsa da sahipsiz, terk edilmiş ve yalnız birçok köpek varken, onlar arasından sahiplenmek aslında daha doğru olacaktır. Böylece hem onlara sıcak bir yuva verecek hem de siz sadık dostunuzu bulacaksınız. Mutlu ve sağlıklı yaşamlarını sürdürebilmeleri için Leylek Vet Veteriner kliniğimize de gelmeyi unutmayın!

Faydalı Linkler:

Pomeranian İçeriği