Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:

Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu

Evcil hayvanlar, evlerimizde bize hem dost olan sevimli canlılardır. Evlerde en çok tercih edilen evcil hayvan türlerinden biri de köpeklerdir. Köpekler, birbirinden çeşitli cinsleri ile hayvan severler tarafından tercih edilirler. Köpeklerimiz ortalama 15 yıl kadar yaşar. Bu yaşamları boyunca da siz sahipleriyle sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu bir ömür geçirmek isterler. Bu yüzden sağlıkları, bakımları ve ilgileri eksik edilmemelidir. Köpeklerde birçok hastalık ve enfeksiyon ortaya çıkabilir. Bunların bir kısmı ölümcül olabilirken bir kısmı da basit tedavilerle iyileştirilebilir. Köpeklerde kulak enfeksiyonu da tedavi edilebilir hastalıklardan biridir.

Köpeklerde kulak hastalıkları birçok sebepten dolayı ortaya çıkabilir. Köpeklerde görülen hastalıkların bazıları diğer canlı ve hayvanlardan bulaşarak geçerken bazıları da herhangi bir şekilde mikrop kapıp hastalanma ile ortaya çıkar. Köpeklerde kulak enfeksiyonu oldukça sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Özellikle ilerlemesi durumunda sevimli dostlarımızın canını çok yakabilir ve onlara ciddi derecede rahatsızlık verebilir. Köpeklerde kulak iltihabı neden olur sorusunun cevabını merak edenler ise oldukça fazladır.

Köpeklerde kulak enfeksiyonu ortaya çıktığında kimi zaman hemen belirti vermeyebilir ya da sizler tarafından hemen fark edilmeyebilir. Ancak verdiği belirtilere dikkat etmek ya da rutin olarak köpeklerinizi incelemek olası bir enfeksiyon ya da hastalığı erken fark etmenizi sağlar. Köpeklerde kulak iltihabı olduğunda veteriner hekimin reçete etmesi ve önermesi dışında ilaç kullanımı yapılmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz, bu köpeğinizin sağlığı açısından faydalı değil aksine daha çok zararlı sonuçlar doğurabilir.

Köpeklerde kulak enfeksiyonu banyo yapıldığında ortaya çıkabilir. Ancak bunun dışında tımar edilirken, diğer hayvanlarla yakın ilişkileri esnasında ya da yüzdüğünde de ortaya çıkabilir. Kulak içinin nemli kalması enfeksiyona neden olabilecek zararlı mikroorganizmaların ortaya çıkmasına ve giderek yayılmasına sebep olabilir. Bu yüzden köpeklerinize banyo yaptırdıktan sonra kulak içlerini temizlemeli ve kurutmalısınız.

Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Belirtileri

Köpeklerde görülen kulak enfeksiyonu, bazı belirtilerle siz sahiplerine durumu anlatma konusunda yardımcı olur. Henüz köpeğinizin bile tam anlayamadığı dönemlerde sizin fark etmeniz oldukça zor olabilir. Ancak enfeksiyon ilerledikçe belirtiler de köpeklerinizi daha fazla rahatsız edebilir. Köpeklerde kulak enfeksiyonu olduğu zaman aşağıdaki belirtilerden bir ya da birkaçına rastlamak mümkündür:

  • Köpeğiniz sürekli başını sağa sola, yukarı aşağı sallayabilir,
  • Patisini sürekli kulaklarına götürebilir,
  • Başının devamlı tek bir tarafa doğru eğik olması görülebilir,
  • Eskisine göre daha huysuz ve agresif davranışlar sergileyebilir,
  • Kulak çevresine temas ettiğinizde aşırı tepki verebilir,
  • Kulaklarında enfeksiyon sebebiyle siyah – kahverengi renkli akıntılar olabilir,
  • Kulak çevresinde normalden farklı renk ya da kızarıklık olabilir,
  • Ateş, ishal, iştah kaybı gibi diğer fiziksel belirtiler ortaya çıkabilir,

Köpeklerde kulak enfeksiyonu belirtileri arasında en sık rastlanan bu belirtiler görüldüğünde, mutlaka veteriner hekime danışmanız ve muayene ettirmeniz gerekir. Kendi kendine geçmesini beklemek hem zaman kaybı olacak hem de sevimli dostunuzun canı daha çok yanacaktır. Erken teşhis ve doğru tedavi yöntemleriyle kısa sürede bu sorundan kurtulabilirsiniz. Köpek kulak hastalıkları belirtileri her köpekte aynı şekilde ortaya çıkmayabilir.

Köpeklerde orta kulak iltihabı belirtileri de sık rastlanan belirtilerden biridir. Orta kulak iltihabı genelde kendiliğinden düzelse de fark edildiğinde veteriner hekimlerden destek almak daha doğru olacaktır. Bir diğer sık rastlanan enfeksiyon ise köpeklerde dış kulak enfeksiyonu olmaktadır. Dış kulak enfeksiyonu köpeklerde en sık görülen kulak hastalıklarından biridir. Genelde mikrop kapması ya da enfeksiyon bulaşması sebebiyle ortaya çıkar.

Birçok evcil hayvan sahibi köpeklerde kulak enfeksiyonu neden olur sorusunun cevabını merak etmekte ve sevimli dostlarını bundan korumak istemektedir. Bununla ilgili kesin bir cevap vermek zor olsa da köpeklerin kulak enfeksiyonundan korunması için temizliklerinin ve bakımlarının zamanında yapılması ve özellikle diğer köpeklerle olan ilişki ve temaslarının olabildiğince kontrol edilmesi gereklidir. Köpeklerde kulak enfeksiyonu olanların ise tedirginlik yaşamadan bir an önce veteriner hekimlere göstermelidir.

Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Tedavisi

Köpeklerde kulak enfeksiyonu olduğunu düşünen evcil hayvan sahipleri belirtiler hakkında bilgi almak ve doğru hekime ulaşmak amacıyla araştırma yaparlar. Siz de köpeğinizin kulak enfeksiyonu geçirdiğini düşünüyorsanız köpeklerde kulak enfeksiyonu tedavisi için Leylek Vet Veteriner Kliniği’mizi ziyaret edebilirsiniz.

Köpeklerde kulak enfeksiyonu tedavisi için öncelikli olarak kulak nazik bir şekilde temizlenir. Burada solüsyonlar kullanılarak çekilecek acının azaltılması sağlanır. Daha sonra kulak kanalına bir pamuk yerleştirilerek hafifçe masaj yapılır. Bu sayede kulak içerisindeki iltihaplı sıvının hareket etmesi ve pamuğa gelmesi sağlanır. Köpeğiniz buna dayandığı sürece bu işlem tekrarlanır ve pamuk temiz olana kadar enfeksiyonun temizlenmesi sağlanır. 

Burada deneyimli veteriner hekim faktörü oldukça etkilidir. Çünkü köpeğinizin kulağına fazla baskı yapılması kulak zarını zedeleyebilir. Kulak kanalının temizlenmesinin ardından bir süre de kurumasını beklemek gerekir. Bu işlem sonrası ise veteriner hekim tarafından yazılan ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Tüm bu işlemlerin deneyimli veterinerler tarafından yaptırılması önemlidir. Çünkü bilmeden yanlış yapılan, fazla baskı uygulanan ya da başka ilaçlarla temizlenmeye çalışılan kulaklarda daha sonra çok daha büyük sorunların ortaya çıkma ihtimali yüksektir. 

Köpeklerde kulak enfeksiyonu nasıl geçer sorununu yanıtını merak eden hayvan severler şundan son derece emin olabilirler: doğru veteriner kliniği ve hekime gittiğinizde köpeğinizin yaşadığı sorunların çözümü de kolaylaşacaktır.

Tedavisi mümkün olan birçok hastalık vardır, bu hastalıklarda deneyimli hekimlerimiz köpeğinizin kısa sürede iyileşmesini sağlar. Tamamen tedavisi olmayan hastalıklarda da sürecin kontrol altına alınması ve hastalığın seyrinin köpeğin yaşam konforunu etkilememesi veya olabilecek en az şekilde etkilemesi için profesyonel bir yaklaşım sergilerler.

Kulak enfeksiyonu tedavisinde uygulanacak en iyi yöntem, klinik teşhis, tedavi ve ilaç kullanma sürecidir. Hangi ilaçların ne zaman ve nasıl kullanılacağı konusunda veteriner hekimlerimiz size yardımcı olacaklardır. 

Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu İçin Kullanılan İlaç

Köpeklerde kulak enfeksiyonu olduğu zaman gereken tedavinin yapılması sonrasında bir süre enfeksiyonun tamamen düzelmesi ve yeniden tekrarlamaması için ilaç tedavisinin uygulanması gerekir. Köpeklerde kulak enfeksiyonu için kullanılan ilaç yine veteriner tedavisi sonrası önerilen ilaç olmalıdır. Çünkü tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de yanlış ve bilinçsiz ilaç kullanımı negatif sonuçlara sebep olabilir. Bu da mevcut hastalığı tedavi etmediği gibi başka yan etkilere ve hastalıklara da sebep olabilir.

Köpek kulak iltihabı için damla en çok verilen ilaç türlerindendir. Verilen damla önerilen ve tavsiye edilen kullanıma göre köpeklere uygulanmalıdır. Damla kullanımı düzenli olduğu zaman enfeksiyonun tekrarlamasını ve yenilemesini engeller. Köpek kulak enfeksiyonu antibiyotik tedavisiyle tamamen ortadan kaldırılır. Bu sayede enfeksiyon başarılı şekilde tedavi edilmiş olur.

Köpeklerde kulak iltihabı için antibiyotik kullanıldığında genelde sonuç başarılı olur ve köpeklerin yaşadığı iltihap problemi ortadan kalkar. Büyük çoğunlukla enfeksiyon kısa sürede tekrarlamaz. Yine de düzenli olarak kontrol edilmesi ve enfeksiyonun tekrarlama ihtimalinin olmasına karşı gözetim altında olması gerekir. Bu sayede köpeklerinizin yaşamış olduğu kulak enfeksiyonu sorunu ortadan kalkar.

Tecrübeli ve başarılı veteriner hekimlerimiz, evcil dostlarınız için gereken muayene ve kontrolleri yaparak ve uygulayarak sorunların büyük ölçüde giderilmesini sağlar. Aynı zamanda da daha sonra verdikleri reçeteler ile tedavinin başarılı şekilde tamamlanmasını ve tekrarlama ihtimalinin azaltılmasını sağlar. 

Köpeklerde kulak enfeksiyonu olduğunda ihmal etmeden kliniğimize getirmeli ve tedavisi için emin ellere bırakmalısınız. Böylece sadık dostunuz sizinle uzun ve mutlu bir hayat yaşar.

Köpeğinizde kulak enfeksiyonu veya başka bir rahatsızlık olması durumunda Nöbetçi Veteriner olduğumuz için 7/24 kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.Leylek Vet Veteriner Kliniği olarak Acil Veteriner hizmeti veriyoruz.

Faydalı Linkler:

Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu İçeriği