Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
kedilerde bölgesel tüy dökülmesi

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi

Evcil hayvanlarda genel olarak çok sık rastlanan durumlardan biri de tüy dökülmesidir. Kedilerde de sıklıkla yaşanan bu durum belirli dönemlerde olabilirken kalıcı olarak da yaşanabilir. Kedilerde bölgesel tüy dökülmesi de özellikle kedi sahiplerinin merakla araştırdığı konulardan biridir. Birçok sebepten kaynaklanan bu durum, bazen kısa sürede düzelirken bazen daha kalıcı hale de gelebilir.

Kediler yapıları ve yaratılışları gereği tüylerle kaplı olan bir hayvandır. Kedilerde dolayısıyla özellikle mevsimsel olarak tüy dökme döneminin görülmesi oldukça normaldir. Ancak kedilerde bölgesel tüy dökülmesine bağlı olarak adlandırılan durum biraz daha farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Genelde farklı farklı alanlarda tamamen dökülme şeklinde ortaya çıkar ve gözle görülür bir açıklık yaratır. Tek bir bölgede olabildiği gibi farklı bölgelerde büyüklü küçüklü olarak da olabilir.

Kedi lokal tüy dökülmesi genelde parazitlerden kaynaklanır. Bunun dışında yetersiz ya da sağlıksız beslenme, alerji, mantar, stres ve üzüntü, enfeksiyonlar ya da başka bağışıklık sorunları da kedilerde bu durumun ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu yüzden ihmal edilmemesi gereken ve hemen deneyimli veteriner hekimlerden destek alınması gereken bir konudur.

Yavru Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi

Kedilerde görülen tüy dökülmesi, normal dozunda olduğu sürece sorun olacak bir durum değildir. Kedimin tüyleri dökülüyor diyenler bu yüzden fazla endişelenmemelidir. Ancak eğer bu dökülme bölgesel şekildeyse ve deriyi gösterecek kadar dökülüyorsa mutlaka altında yatan sebep aranmalıdır.

Kedimin tüyleri bölgesel dökülüyor diyenler hemen bunun sebebini bulmak için veterinerlere başvurmalıdır. Yavru kedilerde de parazit en çok görülen bölgesel dökülme sebeplerindendir. Yavru kedilerde bölgesel tüy dökülmesi ortaya çıktığında genelde vücut bölgelerinde görülürken kulak üstü gibi alanlarda da ortaya çıkabilir. Erken fark edildiğinde kısa süren bir tedavi süreci ile bu durum hemen önlenebilir. Bu yüzden kedilerinizin kontrollerini düzenli olarak ve özenle yapmanız, aynı zamanda da veteriner kontrollerini aksatmamanız önemlidir.

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi ve Kızarıklık

Kedilerde sık rastlanan tüy dökmesi, bölgesel olduğu zaman mutlaka takip edilmeli ve zaman geçirmeden de tedavi için destek olunmalıdır. Bölgesel tüy dökülmesi görülen bölgelerde farklı semptomlar da varsa hiç zaman kaybetmeden alanında başarılı deneyimlere başvurmak en doğrusu olacaktır.

kedilerde bölgesel tüy dökülmesi ve kızarıklık

Kedilerde bölgesel tüy dökülmesi ve kızarıklık bir arada görüldüğü zaman büyük ihtimalle altında yatan sebep alerjik sebepler olabilir. Beraberinde kaşıntı da olması sık rastlanan alerji belirtileri arasında yer alır. Bu durumda alerjinin sebebi yapılan tahlillerle tespit edildikten sonra uygulanan doğru tedavi ile kısa sürede normale dönecektir. 

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi ve Yara

Kedilerde sık rastlanan tüy dökülme sorunları evcil hayvan sahiplerini endişelendirebilir. Özellikle bölgesel olarak görülen tüy dökülme durumlarında mutlaka üstüne durulması gerekir. Kedilerde bölgesel tüy dökülmesi ve yara beraberinde ortaya çıkıyorsa, mutlaka bir cilt hastalığı ya da enfeksiyon vardır. Bu durumlarda zaman kaybetmeden deneyimli veteriner hekimlerden destek alabilirsiniz.

kedilerde bölgesel tüy dökülmesi ve yara

Kedilerde bölgesel olarak tüy dökülen yerlerde yara ortaya çıktığında kediyi bir şey ısırmış olabilir, enfeksiyon kapmış olabilir ya da daha farklı bir sebep olabilir. Bunlar incelenerek altında yatan sebep kapsamlı olarak bulunmalı ve ardından en uygun olan tedaviye başlanmalıdır.

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi Tedavisi

Kedilerde ortaya çıkan tüy dökülme durumu, normal şekildeyse zamanında geçer. Ancak bölgesel bir durumsa tedavi ile geçebilir. Kedilerde bölgesel tüy dökülmesi tedavisi için öncelikle kedinin geçmişi incelenerek bulgular araştırılır. Ardından elle müdahale ve gözlemler yapılır. Tüy dökülen kısım incelenerek gerektiğinde tahlillere başvurulur.

Kedilerde bölgesel tüy dökülme sebebi bu şekilde incelendikten sonra uygun olan tedavi yöntemi uygulanır. Örneğin sebep parazitten kaynaklıysa parazit için tedavi edici ilaçlar ve serumlar uygulanır. Eğer stres kaynaklıysa kediyi strese sokan durumlar tespit edilerek önüne geçilir. Tedavi tamamlandıktan sonra kısa sürede kedilerde bölgesel olarak görülen tüy dökülme, zamanla düzelir.

Leylek Veteriner Kliniği olarak bizler de bölgesel tüy dökme problemleri de dahil her türlü bakım, teşhis ve tedavi aşamalarında sizlere destek veriyoruz. Deneyimli veteriner hekimlerimiz ile sizlere sağladığımız hizmetler doğrultusunda hem siz hem de evcil hayvanlarınız mutlu ve sağlıklı bir şekilde hizmet alabilirsiniz.

Faydalı Linkler:

Kedilerde Bölgesel Tüy Dökülmesi İçeriği