Leylek Vet Veteriner Kliniği

Acil Veteriner Kliniği

7 Gün Açık Acil Nöbetçi Veteriner Hizmeti. Leylek Vet Veteriner Kliniği Hemen Arayın.

Telefon: 0216 417 57 47

En Yakın Veteriner

Leylek Vet Veteriner Kliniği Maltepe, Küçükyalı'da. Hemen Yol Tarifi Alın.

Google Maps Yol Tarifi:
yavru kedi bakımı

Yavru Kedi Bakımı 

Kediler, yavruluk döneminde sahip oldukları sevimlilik sayesinde insanları en kolay cezbeden evcil dostlarımız arasında yer alır. Sadece bakışları ile bir insanın içini ısıtacak bu canlılar, dünyanın en fazla sahiplenilen evcil hayvanları arasında da bulunmaktadır. Bu süreçte de yavru kedi bakımı sahiplenme öncesinden sonrasına ve yıllar boyunca devam edecek yolculuğa kadar en önemli alandır. 

Yavru kedi bakımı yapılması, yetişkin bir kediye göre kısmen daha fazla hassasiyet isteyen bir süreçtir. Fakat belirli bir süre sonrasında artık rutin hale gelerek gayet de kolaylaşacak bir durumdur. Bir kedi sahiplenirken öncelikli olarak onu iyi tanımanız ve her özelliğini bilmemiz gerekir. Çünkü bebek kedi bakımı yaparken kedinizin ırkını, yaşını, kaç aylık olduğunu, genetik sağlık durumunu, aşılarını veya hastalıklarını bilmeniz gerçekten önemlidir. Bu bilgiler sadece bebeklik döneminde değil tüm hayatı boyunca bakımı daha güçlü bir şekilde yapmanıza katkı sağlayacaktır. 

1 Aylık Yavru Kedi Bakımı 

Bir kedinin annesi tarafından beslenmesi göz önünde bulundurulduğunda anne sütünü en azından 4 hafta boyunca alması büyük fayda sağlar. Bu süreç sonrasında bir kedi annesinden ayrılarak sahiplenilirse, 1 aylık yavru kedi bakımı için bazı hassas noktalar yer alır. Bu noktalarda artık beslenme süreci değişen yavru kediniz için eğer imkanınız bulunuyorsa, halen biberon ile veya farklı bir kedinin emzirmesi ile anne sütü desteği sağlanabilir. 

1 aylık kedilerde yavru kedi bakımı sürdürülürken biberon ile verilen süt yanında artık yavaş yavaş yumuşak konserve mamalar tercih edilebilir. Bu süreçte yavrunun en fazla ihtiyaç duyduğu şey iyi bir ısınma ve dinlenme ortamı olurken, düzenli veteriner desteği de gerekir. Çünkü bu sayede yavruluk döneminden itibaren aşı takvimi başlatılarak tüm sağlık kontrolleri yapılabilir. 

2 Aylık Yavru Kedi Bakımı 

Kedilerin anne sütünden ayrılması için en ideal süreç 8 hafta olarak bilinir. Bu noktada da 2 aylık yavru kedi bakımı artık anneden ayrılabilecek konuma gelmiş bir kedinin bakıma alınması işlemidir. 2 aylık süreç sonrasında kedi yeterli düzeyde anne sütü aldığında ise bağışıklık sistemi gelişmeye başlarken, artık yavaş yavaş yetişkinliğe geçiş yapmaya da başlayacaktır. Çünkü kediler insanlara göre çok daha hızlı bir şekilde gelişerek büyüyen canlılardır. 

2 aylık yavru kedi bakımı yapılırken ev içerisinde oluşturduğunuz uyku, oyun, beslenme, tuvalet ve dinlenme alanlarına alışması için ona eğitim vermeye de başlayabilirsiniz. Yine özellikle veterinerlik desteği almanız sayesinde tuvalet eğitimi vermeniz, mama eğitimi vermeniz ve ona daha fazla ilgi göstererek oyunlar oynamayı aksatmamanız gerekir. 

Annesiz Yavru Kedi Bakımı 

Bazı kediler doğuştan itibaren veya çok daha az bir süre sonrasında anneden ayrı kalırken, bu yavrularda annesiz yavru kedi bakımı çok daha fazla hassasiyet isteyebilir. Çünkü annesinden ayrılan yavru kedi bakımı noktasında eğer hiç anne sütü almamışsa, ona anne sütü de sağlamanız gerekebilir. Ürkek ve hastalıklara çok açık olacak bu yavru kedilerde çok iyi bir bakım, sıcak bir ortam ve aşırı sevgi en önemli ayrıntılardır.

Yavru Kediye Nasıl Bakılır? 

Barınaklardan sahiplendiğiniz, satın aldığınız veya sokakta sahiplendiğiniz tüm kedilerde yavru kediye nasıl bakılır sorusu için belirli adımları takip etmek gerekir. Öncelikle sahiplendiğiniz andan itibaren kedinizi bir veteriner kontrolüne ulaştırmanız çok önemlidir. Çünkü bu sayede aşılarının yapılıp yapılmadığı, çip kontrolü, sağlık kontrolü ve bakım ile ilgili tüm bilgilendirmeleri kolaylıkla alabilirsiniz.

yavru kediye nasıl bakılır

Evde yavru kedi bakımı için mutlak bir şekilde ihtiyaç duyacağınız eşya ve ürünler de olacaktır. Mama kabı, su kabı, tuvalet kabı, kedi kumu, kedi maması, yatak ve kedi tarağı gibi bu ürünler bakım için temin edilmelidir. Eğer sütten kesilmiş yavru kedi bakımı yapacaksanız artık beslenme düzeni oluşturmak için mama temin etmeniz ve bu konuda da veterinerlik desteği almanız gerekebilir. 

Yavru kedi tuvalet eğitimi için de kedi kumu ve tuvalet kabı en önemli ihtiyaçlardır. Bu eğitimi verirken bir yandan da onun size daha iyi bir şekilde alışması ve mutlu olması için özellikle oyun ihtiyacı da bulunacaktır. Bakım sürecinde yavru kedi oyun noktasında da farklı oyuncaklar, ev eşyaları ve risklerden arındırılmış bir oyun ortamı gerçekten çok önemlidir. 

Yavru Kedi Nasıl Beslenir? 

Yetişkin bir kedinin beslenmesinde veteriner desteği ile veya tamamen tercihlerinize bağlı mama ya da doğal gıdalar kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ancak yavru kedi nasıl beslenir sorusunda çok büyük hassasiyet gerekir. Büyüme döneminde olan bu yavrularda anne sütü desteği yer alıyorsa, bağışıklık güçlenecektir. Fakat anne sütü almayan kedilerde mama ve süt ile destek sağlamak gerekecektir. 

yavru kedi nasıl beslenir

Yavru kedi neyle beslenir sorusu açısından öncelikle bir veteriner desteği almanız büyük fayda sağlarken, örneğin; 2 aydan küçük yavrularda toz mamalar kullanılması ve mamayı bizzat sizin yedirmeniz gerekebilir. 2 ay veya daha büyük yavrularda ise yavru kedi ne ile beslenir noktasında artık kendi kendine beslenebilecek yavrular için yine toz mama ve yavaş yavaş konserve mamalar kullanılabilir. Ayrıca bu noktada en önemli ayrıntılardan birisi yavru kedilerde inek ve keçi sütü gibi hayvansal sütlerin tüketimi sindirim sistemlerine zarar verdiği için tercih edilmemelidir. 

Yavru Kedi Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Son olarak yavru kedi bakımında nelere dikkat edilmeli sorusu ise bu anlamda en fazla sorulan sorulardan birisidir. Yavru kediler günün yarısından fazlasını uyuyarak geçirirken, geri kalan sürede ise oyun oynamak isterler. Bu açıdan onlara gereken ortamı sağladığınız gibi bağışıklıklarını güçlü tutarak da iyi bir beslenme ve sağlık imkanı sunmanız gerekir.

Yavru kedi bakımı beslenmeden tuvalet eğitimine veya sağlık kontrollerinden oyun eğitimine kadar her noktayla hassas fakat gerçekten hem keyifli hem de kolay bir süreçtir. Bu noktada özellikle sağlığını koruyabilmek ve hastalıklardan uzak bir ömür sürebilmesi için de veterinerlik desteği önem arz eder. Leylek Vet Veteriner Kliniği olarak sizlere sunabileceğiniz bu destek ise temizliğinden bakımına yavru kediniz için eksiksiz bir imkan elde etmenize yardımcı olacaktır. 

Faydalı Linkler:

Yavru Kedi Bakımı  İçeriği